Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Compliment voor Mark Rutte

Afgezien van zijn politieke visie en uitvoeringsbeleid vind ik, dat ik ook de positieve kanten van hem openbaar moet maken, zodra die zich aandienen. Hij lijkt me geen onaardige peer om in een café mee door te zakken, maar er kleeft zoveel kapitalistisch vuil aan die gozer.
Misschien kun je het gezien zijn voorgeschiedenis en opvoedingsfouten niet kwalijk nemen, wat we verzachtende omstandigheden noemen, maar hij lijkt toch steeds weer meer voor de rijken op te komen, dan voor de armen. Dat met name vind ik een arrogante mentaliteit van welgestelde mensen, die nooit uit hun invloedssfeer zijn gekomen en dus niet beter weten. Hij is nu demissionair premier, wat wil zeggen, dat zijn rechtse missie gedoemd is om te mislukken en geen drol meer voorstelt.
Nu is Emil Roemer net zo'n lachebek, maar wel met het hart op de juiste, linkse plaats en in deze beroerde tijden van crisis en onzekerheid is het van groot belang dat de zwaksten onder ons de meeste ondersteuning krijgen en niet andersom.

Ik keek toevallig naar het 'Gesprek met de minister-president' en het viel me behoorlijk mee wat Rutte daar ter berde bracht. Hij sprak per uitzondering eens eerlijk over Oekraïne en over het wel of niet gaan van ministers en Oranje-leden naar de EK-wedstrijden. Bij de eerste wedstrijd van Oranje is het niet anders dan behoorlijk om een politieke afgevaardigde aanwezig te laten zijn, maar daarna is er keuzevrijheid. Mark sprak kordaat over het nare lot van Joelia Timosjenko, dat volgens hem momenteel minder alarmerend is. 'Dat kan tactiek van het regime zijn', zei Ferdi Mingelen, 'zodra het voetbalgedruis is afgelopen, draaien ze de duimschroeven weer aan!'.
Mark zei ook dat Joelia een symbool is van vele anderen, die naamloos gemarteld en doodgezwegen worden. Verder vindt Mark dat we in deze karige tijden niet zomaar op staatskosten teveel politici of Oranjes naar de voetbalwedstrijden moeten sturen. Héhé, eindelijk inzicht in de collectieve verhoudingen.

Al met al sprak Mark deze keer wijs en zonder dubbele bodems. Duitsland, Frankrijk en Engeland zijn nog uitgesprokener, maar goed, het is een heugelijk begin en het tart godzijdank de Hollandse compromisverslaving.

Schrijver: Joanan Rutgers, 9 juni 2012


Geplaatst in de categorie: bedankt

0.1 met 7 stemmen 123Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)