Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Intuïtief vermogen

Hoed je voor mensen die zeggen een wijsheid te bezitten die anderen niet hebben. Zij weten zogenaamd dingen die niemand van ons zou weten. Hogere contacten hebben ze met hun innerlijke zelf.

Vaak heeft die innerlijke zelf behoefte aan materiële dingen. Het hogere contact vertelt ze dan wat jij doen moet om hun bankrekening te vullen.

Ze noemen zich spiritueel, hebben een ‘intuïtief vermogen’. En als ze daar maar goed naar luisteren, dan spekken wij hun andere vermogen.

Als iemand tegen je zegt te weten wat goed voor je is, wees dan alert. Mensen die het echt goed met je voorhebben, zeggen tegen je dat je zelf weet wat goed voor je is. Dat weten we namelijk allemaal zelf heel goed.

Dus luister naar jezelf, en houd je hand op de knip voor wie zegt dat je naar hun luisteren moet.

Schrijver: Gabriëla Mommers, 22 juni 2012


Geplaatst in de categorie: welzijn

3.0 met 14 stemmen 419Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
23 juni 2012
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Even een reactie op de zeer uiteenlopende reacties op mijn hartenkreet. Ik ben zelf iemand die spiritueel en intuïtief is ingesteld en vaak dingen vooraf voelt, ook van anderen. Maar ik zal het nooit in mijn hoofd halen om dat te gebruiken om een ander te vertellen dat ik weet wat goed voor hem is.

We gaan allemaal op onze eigen intuïtie af, en als dat voor dingen is die voor jezelf zijn, dat is dat prima. Maar als je het gaat gebruiken om een ander te adviseren, dan ben je niet professioneel bezig als je niet een grote slag om de arm houdt. Je eigen waarneming, op welke manier ook of via welke weg ook, kan altijd gekleurd zijn door welke aardse ruis dan ook, en dat risico mag je nooit bij een ander leggen.

Ik heb een zeer professioneel paranormaal iemand een keer horen zeggen: 'Wat ik doorkrijg klopt altijd, want de 'andere kant' maakt geen fouten, maar ik kan wel fouten maken en dat wat ik doorkrijg verkeerd interpreteren." Kijk, zo iemand is dus wel goed bezig, en ook respectvol naar jou als medemens als dat wat ze zegt niet klopt met hoe het voor jou is.

Wat ik tegen anderen zeg die mij advies vragen, is vooral te vertrouwen op hun eigen inzicht, hun eigen gevoel, hun eigen intuïtie. Als je iemand helpt dat te doen, dan geef je iemand iets voor het leven. Maar als je zegt: ik weet wat voor jou goed is, dan maak je iemand afhankelijk van jouw ‘wijsheid’ en dan geef je ze geen ruimte om hun eigen wijsheden te ontdekken.

Ik heb mijn hartenkreet geschreven nadat ik iemand had gesproken die bij hoog en laag beweerde te weten wat voor een ander goed was, onder het mom van haar zo enorm goed ontwikkelde ‘intuïtieve vermogen’. Dat vind ik dus vreselijk arrogant en onprofessioneel ook. En het gevaar zit erin dat mensen die zich kwetsbaar of onzeker voelen met zo iemand in zee gaan, zich afhankelijk van zo iemand misschien ook nog maken en van de regen in de drup komen.

Of er dan ook nog geld aan te pas komt, dat doet er eigenlijk niet altijd toe. Ik had het idee dat het in dit geval wellicht een rol gespeeld had, dus dat had ik even als venijn nog meegenomen in mijn hartenkreet. Geld zal inderdaad voor sommige mensen belangrijk zijn, maar voor anderen gaat het daar niet om en wellicht meer om het machtsgevoel dat ze over een ander hebben. En dat laatste is eigenlijk nog veel enger dan een zak met geld.

Nog even in reactie aan Joanan: een goede leraar weet dat hij het meeste leert van zijn studenten. De wereld is een spiegel, en we leren allemaal van elkaar. Ik van jou en jij van mij.
Naam:
Marja Raadt
Datum:
23 juni 2012
Nuchtere tekst die de waarheid geen geweld aan doet. Vertrouw op jezelf, op je kleine kring om je heen maar trap niet in allerlei vormen van bijgeloven die de realiteit geweld aandoen.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
22 juni 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Gabriëla, ik denk dat je voor een heel groot deel gelijk hebt. Er zijn heel veel spirituele therapeuten, alternatieve genezers en mediums die je een rad voor ogen draaien en grof geld verdienen aan hun goochelshows. Dat neemt niet weg dat er ook echte mediums, handopleggers en voorspellers zijn, die verder kunnen kijken dan de materiële wereld en anderen met hun gaven kunnen helpen; zij vragen vaak weinig voor hun consulten, sommigen vragen zelfs helemaal niets.

Ik ben bezig met een boek over zieners en profeten: sommigen hebben verrassend nauwkeurige voorspellingen gedaan. Die gaven bestaan wel. Jammer genoeg wordt het kind vaak met het badwater weggegooid omdat er ook veel kaf onder het koren zit.
Naam:
Jacob
Datum:
22 juni 2012
Email:
tijsterblomlive.nl
Helemaal met je eens.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 juni 2012
Soms zijn anderen op een bepaald moment in je leven wijzer dan jijzelf en dan is geld een bijzaak in je geestelijke ontwikkeling. Er zijn wel degelijk mensen onder ons, die meer waarnemen dan de gemiddelde mens, dat kan door aanleg komen of een vorm van mediumschap. Paranormaal begaafden wegzetten als ordinaire geldwolven siert je visie niet. Je knipdip is geen knip voor de neus waard. Alle leraren hebben leraren gehad en de weg tot zelfinkeer heeft juist grote begeleiding nodig van anderen, die er eerder geweest zijn. Geld doet er niet toe in spirituele werelden, het is overigens een schijntje wat spirituele hulpverleners vragen t.o.v. pak ze beet de heren voetballers, filmacteurs, bankiers, advocaten of zangers. Je gierige visie is dus flink uit verhouding en riekt naar betweterige zelfzucht. Aan je intuïtieve vermogen schort nogal het een en ander en dus raad ik je aan een dure cursus op dat gebied te gaan volgen. Komaan, gun jezelf het beste! En in het beste geval kun je later zelf aan de slag, éh, inhaalslag! Pinnen kan ook!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)