Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Naam voor het nieuwe, Goudse zwembad

De stadskranten roepen de Gouwenaars op om een naam te bedenken voor het gloednieuwe megazwempaleis, wat in 2013 geopend wordt. Er zit zelfs een lichaamsverwennende sauna in. Het heeft miljoenen gekost, evenals het nieuwe stadhuis nabij het spoorstation, maar de crisis schijnt daarop geen invloed te hebben. De projectontwikkelaars bouwen ongestoord verder op verzoek van de geldverkwistende, blinde touwtjestrekkers. Door die macho's in de handel van het grote geld gaan de ondergeschikten naar de kloten. Ondergeschikten hebben niets in de pap te brokkelen, ze hebben alleen maar te slikken wat de top in de hiërarchie hen naar binnen stouwt. Ik heb vele jaren genoten van de voormalige 'De Tobbe', die ik als een waar zwemparadijs ervoer, waar ik met mijn ingehouden bierbuik genoot van de schaarsgeklede dames en hun dartele watergedrag, de vette patat met mayonaise, de verfrissende toverijsjes en de mini-zakjes paprika-chips, maar volgens sommigen is het nooit genoeg en moeten we alsmaar luxer en moderner investeren.

Omdat ik mijn wortels in 'De Tobbe' heb liggen, heb ik al enige voorstellen gedaan voor de nieuwe naamgeving. Ik opper: Poseidon, Flipper, Parnassus, De Bron Der Jeugd, Burcht van Bouillon, Diana van Versailles en De Elfenbank. Ik heb nog een bonus achter de hand, maar die maak ik niet openbaar, wel natuurlijk als die wint. Ik vind overigens dat ook niet-Gouwenaars moeten mogen meedoen, want de Haastrechtse, Reeuwijkse, Waddinxveense en Moordrechtse zomergasten fietsen nog meer meters om dit sportparadijs te bereiken. Daarom alleen al, bekrompen sukkels! Keurige heren zonder waarlijke waardigheid! Blasé-figuranten!

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 juni 2012


Geplaatst in de categorie: sport

1.2 met 6 stemmen 245Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
28 juni 2012
Merci beaucoup voor deze opsteker, Henk! Ik vertelde de naamgeving 'Poseidon' aan een vriendin en die was ook heel lovend. Ze zei heel slim, dat ze ook 'Poseidon' wil gaan inzenden, puur om de juryleden wakker te schudden en om mij met de eer te laten strijken. Lief hé!
Naam:
Henk
Datum:
27 juni 2012
"Ik opper: Poseidon, Flipper, Parnassus, De Bron Der Jeugd, Burcht van Bouillon, Diana van Versailles en De Elfenbank." Treffende goed gekozen titels.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)