Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De dictator stoot af en wordt ontmaskerd

Heerlijk, die PVV, commotie op commotie en het valt uiteen als een verwelkte bloem, laten we een narcis nemen, want narcisme is de opgefokte leider niet vreemd. 'Wilders is geen democraat!', zegt Hero Brinkman nog eens in Nieuwsuur. Hij is een van de belangrijkste voorlopers van de weglopers bij de PVV. Nu zijn twee andere, gefrustreerde klaagheren tot dezelfde conclusie gekomen, Wim Kortenoeven, die eerst nog even wat moest wegsnikken voor de camera's, en Marcial Hernandez, een ex-hoge oom binnen defensie, die al baalde omdat zijn partij volgens hem te weinig over heeft voor het militaire apparaat. Als laffe muiters zaten ze geniepig op een achterbank te wachten, totdat Wilders zijn speech over de koers van de PVV voor de media had afgerond. De gewiekste muiters hadden alles uitstekend voorbereid en hun PVV-verraad kreeg meer dan voldoende aandacht. Krijgsheer Hernandez zegt: 'Alles draait om Geert Wilders en hij houdt met niemand rekening!'. Hij vervolgt: 'Hij is het contact met de werkelijkheid volkomen kwijt!'. Dat is nogal een uitspraak, want moeten wij nu echt geloven dat Wilders waanzinnig is, psychotisch of nog erger? Nee, want dat is sterk overdreven en dat Wilders niet hun beloofde Michiel de Ruyter bleek, zegt meer over hun halsstarrige, uitvergrote, onhaalbare projectie!

Geert trekt vervolgens hard van leer en beticht de beide Judassen van rancune, omdat ze vrezen laag op de kandidatenlijst te komen, die a.s. vrijdag gepresenteerd wordt. 'De PVV deug!', zegt deugniet Wilders, 'ik ga voor een trots, sterk, soeverein Nederland, die baas is in eigen land en niemand krijgt mij klein!'. Dan verspreekt hij zich en zegt 'De Europisse Unie!', wat veel zegt, want hij voelt zich terdege overzeken door de mannekes Pis van Brussel. Zijn angst voor machtsverlies houdt hem zo in zijn greep, dat hij de terechte kritiek van insiders paranoia afwijst als valse pogingen om meer macht binnen ZIJN partij te krijgen. Er schijnt een politbureau te zijn, die de ministers van de PVV controleren, corrigeren en dicteren. Zou best kunnen, want de trekpoppen blijken stuk voor stuk brave, aangepaste, bange zwijgers!

Dat de PVV net als de PvdA de JSF niet wil, vind ik puik en dat Wilders zich afvraagt of we de luchtmacht nog wel nodig hebben, vind ik geen gek idee en positief revolutionair, geheel in de geest van Mahatma Gandhi. Zijn pacifisme heeft mijn goedkeuring, maar voor de rest is het beneden peil qua overtuigingen en is het rustig afwachten tot de dag, dat Geert zijn strijdbijl begraaft en de PVV op ongekend dramatische manier opheft. Zoiets is zeer uitvoerbaar, zeker wanneer deze Don Quichotte met zijn felle lans in de molenwieken blijft steken, omdat hij niet zijn felbegeerde schuilkelder/machtsbolwerk veroverd heeft, het Torentje van de politieke oppermacht, waarmee je als een gevierde kwajongen de tong kunt uitsteken naar al je belagers en oppositiestrijders.

Je wordt door velen bestempeld als een genadeloze dictator, maar, mislukte politicus, in wezen ben je gewoon een ongelooflijke zielepiet, die eeuwen geleden misschien voet aan wal had gekregen, maar nu is vrijheid een veel groter begrip dan jij doet aanstippen. Ga wieberen, dramaturgje!

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 juli 2012


Geplaatst in de categorie: politiek

1.0 met 6 stemmen 129Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
4 juli 2012
Zelfs Hero Brinkman vindt de persoon Wilders geen democraat. De boom herkent men aan de vruchten. Wilders doet alsof hij de geestelijke vrijheid verdedigt, maar ondertussen regeert hij paradoxaal genoeg met harde hand. Mensen zoals jij, die tegen het spookbeeld van de islam zijn, zijn al gauw op zijn hand, maar met dualisme en vijandsbeelden lossen we niets op. Dat wakkert alleen maar buitensporige angsten aan. Wilders is niet alleen tegen de extreme vrijheidsbeperkingen van de wereldwijde islam, maar hij wil geen multiculturele samenleving, moskeebouw stopzetten en de instroom van buitenlanders sterk beperken. Voor jou zal Wilders als een messias zijn na het leven binnen islamitische misstanden, bangmakerij en duivelse praktijken uit naam van een verbasterde religie. Maar vanuit mijn perspectief vind ik de denkbeelden van Wilders net zo te vergelijken met extreem-rechtse groeperingen als de extreme islam-aanhangers. Ik heb zelf de nare gevolgen van een calvinistische religie ervaren, wat te vergelijken is met de islam-indoctrinatie, dus onwetend ben ik zeker niet, maar ik kijk alleen wat verder dan Wilder's islam-haat en trouwens, de extreem-rechtsen in Griekenland slaan de buitenlanders in elkaar. Word wakker, Ivan, dit is Europa en voor zover ik weet is er nog geen enkel Europees land een islamitische staat! En dat zal ook nooit gebeuren!
Naam:
Ivan Grud
Datum:
4 juli 2012
Je wordt door velen bestempeld als een genadeloze dictator, maar, mislukte politicus, in wezen ben je gewoon een ongelooflijke zielepiet, die eeuwen geleden misschien voet aan wal had gekregen, maar nu is vrijheid een veel groter begrip dan jij doet aanstippen. Ga wieberen, dramaturgje!

Het is in tegenstelling van wat u suggereert. Het gemis van Wilders in de politieke structuur zou een groot verlies voor de vrijheid van meningsuiting zijn. Hieruit blijkt maar weer eens, dat slechts hij/zij die de fanatieke niets ontziende non tolerante religieuze profetie indoctrinatie (de islam)hebben ervaren dit ten alle tijden zullen bestrijden.
U stelt hier dat Wilders geen democraat zou zijn. U heeft klaarblijkelijk nimmer vertoefd in een land waar men nimmer democratie dan wel tolerantie kent.
Ik, die meer dan tien jaar heeft gewoond in een Islamitische staat, kan u als geen ander vertellen: het is afschuwelijk. Maar het is weer als vanouds een aanval uit onwetendheid.
Weet wel dat als u commentaar op een politicus in een Islamitische staat had gegeven, u aan een vleeshaak was opgehangen. Laat uw ogen maar gesloten voor de realiteit, dat heeft het westen immers ook in 1936 t/m 42 gedaan. Blijft u slapen, onwetende.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)