Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

tour de normandie met foppe

VANDAAG is de tour de france etappe in BRETAGNE. Dit vind ik een heel mooi deel van France. De uitzichten zijn wijds en de zeekust met rotsen is indukwekkend. Er zijn zelfs poortjes in de bergen aan zee. Het klimaat is er heftig. Veel wolken en wind en regen afgewisseld met felle opklaringen. De wegen zijn goed en het peloton fietst er rustig door heen, een mooi gezicht.

Zelf ben ik met mijn vriend er ook geweest in onze jeugd met zijn Fiat 127 auto. Even camperen en ver rijden en van het landschap genieten. Eerst is de auto even onwel maar dan vertrekken we dan echt. Eerst naar de invasiestranden die indrukwekkend zijn en die ik ken van de film d/day the longest day. Vele soldaten sneuvelden hier. Hier is ook de kerktoren waar een parachutist aan bleef hangen maar hij overleefde maar was wel doof van de kerkklok.

Verder gaat het naar st. malo en honfleur en de badplaatsen en dan nog verder naar quimper en quimperle en naar bretagne na normandie dus. Dat was wel zo een tocht van 3000 kilomter als je bij finistere het eindpunt aan komt maar dat hebben we net niet gehaald. Als souvenir heb ik een straatnaambordje van de muur geschroefd en dat lang bewaard. Ook aten we alleen stokbrood met camembert dat door de auto lag verspreid en ik rookte gauloise sigaretten die ongelooflijk zwaar zijn. Eenmaal spraken wij een fransman die alleen in het frans kon zeggen je suis un pecheur, ik ben visser voor de rest sprak hij dialect. Ook zag mijn vriend zijn vakantievriendin terug.

Deze herinneringen komen boven als ik naar de tour kijk en het landschap bewonder. Misschien niet de meest populaire streek van la douce france maar ik vond het machtig en ging daarna nog vaak naar frankrijk toe. Nu kan ik dat niet meer maar ik heb de herinnering nog en de televisie. Het is er prachtig.

Schrijver: foppe oostenbrug, 4 juli 2012


Geplaatst in de categorie: reizen

3.8 met 4 stemmen 216Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
5 juli 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Foppe, jouw schrijven gaat als 'vals plat'
licht stijgend omhoog!
Top.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)