Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

min tuintje

Mijn tuintje is eigenlijk een groot woord voor het grasveldje naast mijn kamer. Ik zit er voornamelijk te roken. Ik zit soms even in het zonnetje en geniet van de stilte en de vogels en het uitzicht over het weiland. Soms komt de buurvrouw met het hondje voorbij die ik soms aai en groet.
Het gras wordt niet altijd goed gemaaid en het is maar twee bij vijf meter maar toch ben ik er blij mee. Ik heb er drie houten beeldjes in staan die ik zelf gemaakt heb, een vogel en een poes en een pipowagen. Helaas zijn de zonnebloemen niet opgekomen maar wel had ik narcissen en violen er in staan heel leuk met felle kleurtjes.
Mijn moeder heeft een balkon met veel bloemen dat is ook leuk en soms eten we daar op zondag. Ik heb ook enkele planten op mijn kamer staan die ik trouw water geef en kocht net een cactus met een leuk potje.
De spullen haal ik meestal bij de intratuin. Dat is een leuke winkel en vlakbij. Met kerst ga ik er ook altijd koffie met apfelstrudel nuttigen en bekijk de sneeuwtentoonstelling.
In mijn vorige woonplaats had ik een groententuin en dat was leuk maar veel werk. Dat gaat nu niet meer. Bloemen in de natuur zelf vind ik ook mooi en ik wandel vaak langs de sloot onder de bomen door. Helemaal in mijn element ben ik aan het water en naar de boten kijken. Dat geeft rust aan het hoofd dat altijd aan het denken is. En dieren vind ik ook wel leuk hoor, met name ezels. Hier in de sloot voor mijn huis staan lisdoddes in het fries rietsigaren genoemd en dat is mijn favoriet samen met zonnebloem en een kastanjeboom.
Zonder natuur ben je arm en het weer is ook altijd wat in nederland. Het regent er erg vaak. Ik ben dus blij als ik even met zonnig weer in mijn tuintje van de natuur kan genieten.

Dank voor uw aandacht, foppe oostenbrug.

Schrijver: foppe oostenbrug, 23 juli 2012


Geplaatst in de categorie: natuur

3.0 met 7 stemmen 258Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Wee
Datum:
26 juli 2012
Mooi stukje, Foppe. Het water en vooral de zee, zij geeft mij ook rust.
Geniet maar lekker van het mooie weer!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
24 juli 2012
'Ik heb een tuintje in mijn hart voor jou!' was een hit en doet me aan deze ontboezeming denken. Of zoiets, weet ik veel. Je Zen-boeddhistische insteek torent hemelhoog en je natuurliefde getuigt van een oerdiepe wijsheid, die de Neanderthalers elegant wakkerschudt!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)