Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Aardse tegenstellingen

De Olympische Spelen zijn geopend door het stokoude, koninklijke dametje van Buckhingham Palace en de wielrenners snelden rondom haar kostbare optrekje, terwijl ze smulde van een exclusief gebakje van de hofleverancier en zich ietwat verslikte in de jarenoude port, omdat die Olympische poespas haar zowiezo te snel gaan.

Ze herinnerde zich met grote smart de glimlach van Diana.
Ze miste haar, maar liet het niemand merken.
Die was toch sportiever en edeler dan al die protserige ego's, die jagen op gouden medailles. De narcistische sulletjes! Het beste in dit en dat, mijn God, wat een absurde vertoning en dat kost ook nog eens miljoenen!

Vele kilometers verderop wordt er zwaar gevochten in Aleppo, een grote stad in het verscheurde Syrië, waar de vrijheidsstrijders als ware helden vechten tegen de militaire oppermacht van de lafaard en volksverrader Assad, die als despoot zijn demonisme botviert. Velen van die vrijheidsstrijders verdienen veel meer een Olympische gouden medaille, dan al die opgehemelde atleten in het zwaar bewaakte Londen, wat in vergelijking met hen dwaze overschatting is. Ik ben in gedachten dan ook veel meer aanwezig bij de moedige, deels kansloze, rebelse krijgers in Alepppo dan bij de opgefokte, zwaarverwende, overdreven strijders in het Olympische Fort te Londen.

In Londen strijden de ego's om persoonlijke titels en eerbetonen, in Aleppo wordt er gestreden om collectieve belangen, die beginnen met het universele recht op menselijke vrijheid.

Ik ben tovenaar genoeg om de energetische overwinningen in Olympic Londen allemaal naar de strijders in Aleppo te zenden. Dat maakt alles goed. Daar kan niemand tegen zijn! Assad en zijn moordenaarskliek natuurlijk, maar die zijn binnenkort op apegapen en rijp voor levenslange opsluiting in een psychiatrische kliniek en dan dealen we nog mild.

Schrijver: Joanan Rutgers, 29 juli 2012


Geplaatst in de categorie: psychologie

2.0 met 2 stemmen 68Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)