Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Foppe op de Maan

FOPPE ONTMOET BIESHEUVEL

Foppe wordt midden in de nacht wakker. Hij is alleen en denkt heel snel na. Hij leest zijn favoriete boek van de heer Biesheuvel en besluit hem op te zoeken voor hij er niet meer is. Wat hij kon kon hij immers ook.
Vol gas startte hij zijn electro fiets en begon te fietsen en wel met zo een vaart dat hij het luchtruim koos en naar de maan fietste. Het ging heel gemakkelijk en de maan scheen vriendelijk.

Eenmaal op de maan vond hij een bordje. Ben net verhuisd, het is me hier te druk, zie je zo op mars, B.
Ha dacht foppe, weer zo´n grapje en zat lekker op de maan en zijn accu was leeg en hij stak een sjekkie op en bekeek de aarde nu eens van een heel andere kant, wat een drukte daar dacht hij. Foppe belt de begeleidster en die neemt op. Met foppe op de maan zegt hij. Ha foppe kom je snel terug, je hebt vandaag je uitje en je ontbijt met koffie staat klaar. Goed zegt foppe ik hoop dat ik op tijd terug ben want het is een heel eind fietsen!

Eenmaal terug geloofden ze hem niet natuurlijk en biesheuvel had hij ook niet ontmoet maar hij had wel een foto van de maan. Tevreden lag foppe in zijn bedje en wist zelf niet of hij nu had gedroomd of dat zijn fietstochtje echt was maar de kilometerteller stond op honderdduizend, echt waar, en die liegt niet.

Schrijver: foppe oostenbrug, 8 augustus 2012


Geplaatst in de categorie: humor

3.1 met 8 stemmen 770Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
foppe oostenbrug
Datum:
12 augustus 2012
Email:
foppeoosttelfort.nl
in mijn gedachten ben ik er naar toe gefietst
ik heb alles van biesheuvel heel mooi
door hem ben ik zelf ook gaan schrijven
ik heb hem eens een brief geschreven
en met zijn vrouw eva gebeld
in de bovenkooi is mijn favoriete boek
en ja op de maan is het een stuk rustiger
dan op aarde maar daar ben je maar alleen he
ik vind het zelf ook een leuk verhaaltje
een leuke reactie van je heer rutgers
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 augustus 2012
Amusant, Foppe, hoogst amusant! Tja, Maarten Biesheuvel is inmiddels hoogbejaard en hij vermijdt de media, wat zijn goed recht is, daar de pillen hem op de been houden en de inspiratie allang naar de barrebiesjes is. Neemt niet weg dat hij onze literatuur op bijzondere wijze verrijkt heeft en dat jij en ik hem nog steeds zeer hoog achten. 'Brommer op zee', hoe verzin je het? Leuk hoe je begeleidster je belt, terwijl jij op de maan vertoeft. Vind je humor puik! Jeetje, man, ben je echt naar de maan gefietst, net als ET en De Kleine Prins van die Franse schrijver, die met zijn vliegtuig is neergestort? Ga je Maarten nog proberen te ontmoeten?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)