Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Foppe als Vreemdeling

geinspireerd op de vreemdeling van sartre

Vroeger wist foppe het al. Ik ben anders en ik ben op mezelf maar doe erg mijn best. Hij wilde niet werken maar wel leren. Hij ontmoette ook vrouwen maar dat lukte niet al te best.
Op een dag was het zo ver hij verhuisde en dat zou hem meerdere malen overkomen. Als vreemdeling moest hij het in zijn eentje zien te rooien. Een praatje maken kan hij wel hoor maar hij zat vaak op zijn kamertje. En dat is altijd zo gebleven.
Eenmaal ging het mis. Hij was op het werk in het buitenland en was zo gestresst hierdoor dat hij naar huis ging en verloor toen het bewustzijn. Zijn hersens werkten op topsnelheid. Grondig werd de kamer verbouwd en hij was boos maar kon dat niet uiten en erg in de war en van zichzelf en de werkelijkheid vervreemd.

Gelukkig bracht men hem naar huis. De vreemdeling had weer een vertrouwd thuis en voelde zich weer normaal en zette zijn rustige bestaan voort met wandelen en schilderen en een praatje. Nee een vreemdeling zijn is niets voor hem daardoor raakt hij in de war. Op zich zelf en in zichzelf en de buitenwereld van hem hen vandaan. Liever alleen dan een vreemdeling maar wel eenzaam maar niet meer zonder praatje. Dat is alles wat hij kan en daar mee is hij weer gelukkig. Werken en relaties laat hij liever aan de professionals over en het huishouden is al een te zware klus. Gelukkig is de cel hem bespaard gebleven. Pi vrouwen, pas op foppe de vreemdeling en geef hem een thuis.
Amen.

Schrijver: foppe oostenbrug, 17 augustus 2012


Geplaatst in de categorie: woonoord

2.8 met 5 stemmen 201Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
19 augustus 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Foppe, als je in de buurt bent...mijn deur staat open.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)