Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ik ben om!

Enkele hartenkreten geleden betoogde ik nog dat ik vol overtuiging op Emile Roemer zou stemmen, maar dat is inmiddels veranderd. Ik blijk dus ook een zwevende kiezer te zijn geweest. Geweest, want de napraatmachine Diederik Samson, zoals ik hem toen nog noemde, heeft zich waarlijk ontpopt als een serieuze overwinnaar op het asociale beleid van de rechtse diehard Rutte.
Vele SP-ers lopen inmiddels over naar de PvdA en uitermate terecht, omdat Diederik Mark veel beter kan vloeren dan Emile, die, ik moet het toegeven, een soort kabouter Plop is, wel met een juiste inborst, maar te soft om zo'n geslepen vos als Mark aan te pakken.
Alle links-stemmers van Nederland roep ik hierbij op om nu eens strategisch te stemmen, want als Diederik Mark verslaat, dan komt de SP in de nieuwe regering en dat is al heel wat na de glorietocht van Jan Marijnissen.

Diederik Maarten Samson is op 10 juli 1971 geboren in Groningen. Hoe heb ik daar als Bedumer aan voorbij kunnen gaan. Nu dus niet meer.
Ik heb altijd grote sympathie gevoeld voor Green Peace en aangezien Diederik daar daadwerkelijk voor gestreden heeft, kan hij eigenlijks al niet meer stuk bij mij. Denkend aan de tijd toen ik de Rainbow Warrior bezichtigd heb. Vol eerbied.
Emile is nogal sceptisch over Europa en dat strookt ook niet met mijn kosmopolitische overtuiging. Emile als premier is natuurlijk een lachertje, want dan denken ze in het buitenland dat we continu carnaval vieren.
Diederik krijgt imago-verwijten, maar als je goed kijkt, zie je een gedreven en intellectuele leider, die het samenzijn propageert en de splijtende tweedeling weet te overbruggen. Zijn visionaire intelligentie zal de rechtse huichelarij doen verschrompelen. In de peilingen schiet Diederik Mark al rap als Speedy Gonzalez voorbij.

De SP-stemmers zijn meestal en terecht tegen de ongelijke verdeling van de welvaart. De armen worden armer en de rijken worden rijker. Dat asociale gedoe moet afgelopen zijn, want geen mens is meer waard dan een ander, slimmigheid mag geen reden voor discriminatie zijn. Bovendien werken armen vaak harder dan rijken. Mediteer daar maar eens over.
Diederik is de gulden middenweg en gezien zijn presentaties de sterkste krijger, die onze stemkeuze verdient, zonder Emile te willen afdoen als een lieve suikeroom met goede bedoelingen, maar niet capabel genoeg, al is hij mijns inziens beter geschikt als page in het kabinet PvdA/SP/GroenLinks/CDA/ChristenUnie of zoiets.

Links staat synoniem voor sociaal. Algemene mensenliefde. Nou?

Schrijver: Joanan Rutgers, 6 september 2012


Geplaatst in de categorie: politiek

0.7 met 18 stemmen 238Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
10 september 2012
Over Simson heb je het pas in je volgende hartenkreet, de zifterijen en mieren die geneukt worden leg ik bij jou neer. Dag Joanam...
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
8 september 2012
Over schoolmeesterachtige muggezifterij, letterzifterij en miereneukerij gesproken zeg. Of was het je niet helemaal duidelijk over wie ik het heb? Het was bewust, zeg ik dan maar, Samson, Simson, de krachtpatser uit de bijbel, die sterk bleef zolang zijn haren lang bleven. In het geval van Diederik Samsom is dat natuurlijk andersom. Op televisie noemde iemand hem Samsung. Misschien moet je eens naar een lachcursus.
Naam:
Fred
Datum:
7 september 2012
Een mening is prima, die herzien is menselijk. Maar schrijf dan wel zijn naam juist.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)