Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Utopie

Eens of ooit zo kort en bondig een hartenkreet kunnen schrijven in ‘Frediaanse stijl’, vol woordspelingen, opgeroepen associaties en gelardeerd met speelse elementen of met een snoeiharde en tegen sarcasme aanleunende ondertoon… helaas, dit wil mij niet lukken. Waarom niet? Blijkbaar zit ik anders, grilliger of gecompliceerder in elkaar.

Het heeft dus bij voorbaat geen zin om ook maar een poging te doen met iets, dat niet de aard van het beestje is, omdat het zou uitmonden in een slechte imitatie. Dit laatste wederom staat haaks op mijn gevoel. Zo zal ik het ook voortaan op de mij meer vertrouwde en ietwat omslachtige manier van schrijven moeten doen. Dit is uiteindelijk minder irritant dan een mislukte korte imitatie; zodoende blijf ik als een schoenmaker gewoon bij mijn leest.

Voortuit dan maar, een hele kleine concessie: ik houd het hierbij; deze hartenkreet is kort en bondig, niet méér maar ook niet minder. De redactie zal me voor deze ene keer in zoverre tegemoet willen komen, om eenmalig drie hokjes extra aan de linkerkant van de waarderingsstrook te willen toevoegen.

Beter willen blijft voor mij een ideaal; beter kunnen misschien een utopie.

Tot een volgende keer.

Schrijver: Günter Schulz, 15 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.1 met 7 stemmen 600Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
18 oktober 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Günter wat ze ook zeggen/schrijven gewoon jezelf blijven, en dat lukt je tot nu toe heel goed.
Of je je eigen boodschappenlijstjes nu met al
die hoog dravende(zie hier boven in je eerste strofe, ja ik ken het ook!) termen op schrijft...gaat om de/je boodschappen!
En ik blijf altijd netjes dus, F..K de rest!
Naam:
Monique Methorst
Datum:
16 oktober 2012
Email:
moi636yahoo.com
Nee, dat zou je ook niet willen, wat heb je eraan een kloon van iemand anders te zijn? Ieder heeft een eigen stijl, met of zonder publiek :) hoe cliché ook: als je er maar plezier in hebt. Soms lees ik wel eens een gedicht, zo fragiel en lyrisch ( weet niet het goede woord hiervoor ) maar dat zal me nooit lukken, daar is mijn karakter nou eenmaal niet naar, dus zal dat ook niet op die manier kunnen verwoorden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)