Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Voordelen van het ouder worden

In het openbaar vervoer wordt de chipkaart regelmatig uit mijn handen gegrist en een lief glimlachende jongedame doet het werk voor mij. Ze glimlacht nogmaals en biedt aan om naast haar te komen zitten. Zo'n oude man alleen op reis dat is zielig. Ze weet niet dat het testosteron mijn lichaam tot een naaimachine maakt.
Vriendelijk vraagt ze of ik naar de kinderen ga. Gelukkig ben ik nooit aan die lastpakken begonnen. Maar ik heb een ander standaard verhaal. Ik heb maar een zoon en die zit in een inrichting. Hij was hoogbegaafd maar werd op 17-jarige leeftijd door een dronken automobilist van zijn fiets gereden. Hij kan nu alleen nog zijn hoofd bewegen. Met de penselen in zijn mond maakt hij de prachtigste miniatuur schilderijen. Ik haal een map uit mijn tas vol beschilderde en toen gedrukte kaarten. Zogenaamd door mijn zoon vervaardigd. Het moet wel gek gaan wil ik niet met een tientje meer dan toen ik er in kwam vertrekken.
Dit kan ik rustig vertellen want ik heb nu iets veel leukers bedacht.Ik vertel uitvoerig over mijn vrouw die geen seks meer wil, natuurlijk niet ze is 12 jaar geleden overleden. Als ik vertel dat ik nog barst van de lust en er wel meer dan een uur over doe, heb ik weer een verovering gemaakt.
Wat is die SP toch een fijne partij, die wil elke 70-plusser laten controleren.
Geweldig! Ik laat alleen mooie dames binnen, moeilijk want die hebben het meestal te druk met leukere klussen, maar een mens mag niet al te kieskeurig zijn, anders kom je overal buiten te staan.
Vervolgens bied ik mijn boek aan en noem de prijs. Om in de gunst te komen kopen die vrouwtjes het. Als ze willen schrijf ik er een prachtige opdracht in.
Het boek verkoopt redelijk, maar ik doe alles om de verkoop te stimuleren.
Als het bestuur van de SP het boek leest en er achter komt wat voor capriolen arme mensen nog maar zo'n dikke vijftig jaar geleden moesten uithalen om een beetje te kunnen leven, wordt mijn boek aan ieder lid cadeau gedaan.
Die fanatieke communisten zorgen voor verdere distributie onder het motto: 'Lees dit boek om er achter te komen hoe kort geleden het nog maar is dat arme mensen moeilijk aan de kost konden komen. Het moet weer zo worden maar nu voor iedereen, behalve voor het partijkader.'
Ik zal rijk worden van de royalty's. Die ben ik zo weer kwijt als ik niet op tijd weg ben met de buit.

Schrijver: Eelt, 28 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

1.5 met 4 stemmen 1.064Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Henk
Datum:
1 november 2012
Een harde en geestige column, maar schiet liever op met je tweede boek. Je eerste is bijzonder geestig

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)