Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Blanco

Al twee dagen heerst er op de voorpagina en op de tabbladen van deze site een betrekkelijke rust, nadat een beginnend brandje lijkt te zijn geblust en de gemoederen enigszins zijn gesust. Na het aandragen van vele zinnige ideeën, suggesties voor verandering van het waarderingssysteem of evenzo nadrukkelijk voor het afschaffen ervan is een tijd van bezinning altijd welkom, al was het maar omwille van de mate van verdraagzaamheid of tolerantie waarmee wij elkaar wensen te bejegenen.

Of nu een en ander in de praktijk zou kunnen werken is een kwestie van het maken van afwegingen. Onderling is men het over één feit in mijn beleving wel eens, namelijk dat het op deze wijze doorgaan meer ergernis en irritatie genereert dan voldoening of plezier.

M.i. (let wel: dit is mijn gevoel en niet de verwoording van een geconstateerde meerderheid) is nu de redactie aan zet. Zij heeft ruim kennis kunnen nemen van de diverse standpunten en de beleving van de bezoekers van nederlands.nl, die op zijn minst aanleiding zouden moeten zijn om de koppen bij elkaar te steken. Dus geachte redactie, U bent nu aan zet. Hopelijk houden met mij meerdere bezoekers de voorpagina in de gaten, wachtend op een mededeling Uwerzijds.

Persoonlijk stel ik er prijs op, eventuele waardering deze keer niet in het geven van een cijfer te willen laten blijken maar, na lezing, de hokjes blanco te laten. Daarmee geef ik tevens te kennen, dat het huidige waarderingssysteem ook voor mij gerust op de schop mag. Daarbij wens ik de redactie, gebruikmakend van en het in overweging nemen van de door sommigen aangedragen constructieve ideeën, wijsheid en een besluitvaardigheid toe. Mogelijkerwijs zou de uitslag van een soort enquête vooraf daarin als herkenbare inbreng van de bezoekers kunnen zijn opgenomen.

Schrijver: Günter Schulz, 3 december 2012


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.5 met 13 stemmen 419Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Mohair
Datum:
4 december 2012
het zal wel fout, beperkt en egogeil klinken maar ik vind het hele cijfergebeuren een groot feest.
(zonder de bemoeienis van rare robots, dat wel)
Naam:
Fred
Datum:
3 december 2012
Beste oplossing voor dit 'probleem' is een tweedeling: een vakje voor 'spreekt mij aan' en een vakje voor 'spreekt mij niet aan'. Eventuele ergernissen of loftuitingen kan men dan kwijt in een reactie.
Naam:
Jacob
Datum:
3 december 2012
Email:
tijsterblomlive.nl
Beste Günter,

Graag sluit ik mij bij Hendrik aan.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
3 december 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Beste Günter, graag spreek ik mijn waardering uit voor jouw weloverwogen woorden. Het cijferwaarderingssysteem zorgt al jaren voor niets dan ergernis. Ik ben er voorstander van om het zo snel mogelijk af te schaffen.

De enige manier waarop we de teksten van anderen kunnen beoordelen bestaat m.i. uit het geven van een bezonken reactie, waarin we onze waardering (of eventueel het gebrek daaraan) voor de inzending van de ander tot uitdrukking brengen zónder de persoon van de schrijver aan te vallen. Niet alleen de cijferwaardering, maar ook gerichte aanvallen op andere schrijvers zorgen hier immers voor veel ergernis. Ik vind dat dergelijke aanvallen consequent moeten worden geweigerd, of - als ze al zijn gepubliceerd - moeten worden verwijderd.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)