Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Katja promoot Barnfilms

Nog niet zo lang geleden zat de lieftallige Katja Schuurman bij Pauw & Witteman haar actie 'Return To Sender' te promoten en ik vond dat inderdaad een sympathieke actie, die via de Hema de derde wereldlanden iets rijker maken.

Onlangs zat ze er weer en afgezien van haar mooie uitstraling was ik benieuwd wat de reden kon zijn. Fris Bolkestein wilde Griekenland uit de Europese Unie, wat we allang weten en Adriaan van Dis had niet veel nieuws te melden over zijn geschreven dictee, kortom, gasten, die om hun naamsbekendheid aanschuiven, maar verder weinig toevoegen. Ik bestudeerde de groene bloes van Katja en dan vooral de inkeping in het midden, die plagerig net niet genoeg bloot zichtbaar maakte. Opeens vielen mij haar rimpels op en dat deed me een beetje lachen, maar daarvoor loer je niet naar zo'n programma, je mag toch iets meer verwachten.

Katja kreeg de beurt van het onoverwinnelijke koppel. Ze sprak uit naam van een nieuwe manier van films maken, genaamd 'Barnfilms'. 'Barn' is 'schuur' en ik begreep de hint naar haar achternaam. Ze sprak ook namens haar man, werd mij duidelijk. Barnfilms zijn gemaakt uit pure passie en zonder de druk om te scoren. Hou dat maar eens lang vol! Er zijn nu zo'n drie honderd leden, die allemaal wat geld in een film pompen. Een van de leden is Femke Halsema.
Op 21 december a.s. komt hun eerste film uit, getiteld 'Guilty Movie'. Het gaat over een zogenaamde 'lonely wolf', die op een dag een kroeg ingaat en daar iedereen overhoop schiet en daarna zichzelf. Gewoon een populair onderwerp dus. De film is voor niets te zien op internet. Het is dus anti-commercieel en het behelst een maatschappelijke relevantie, aldus Katja, die nog eens flink door haar krulharen aait en er zelf ook niet veel van snapt. 'Stom experiment!', denkt ze even helder, 'laat Römer zelf zijn nek uitsteken, over huwelijksmisbruik gesproken!'.

Alternatieve films opnieuw ontdekt, zeg maar filmhuisfilms, alhoewel die net zo goed commercieel zijn, nee, het is een poging om opnieuw de filmpassie uit te vinden, kunst om de kunst en het liefst met zo weinig mogelijk middelen en geheime agenda's. Het is net zoiets als de zestiger jaren overdoen, inclusief blowen en vrije seks, het is uit de tijd en de meesten verklaren je voor gek en dat terecht. Katja is zo'n rasechte actrice en zo verleidelijk, dat je haar bijna blindelings zou geloven, maar nu glijdt ze uit.

Schrijver: Joanan Rutgers, 12 december 2012


Geplaatst in de categorie: film

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 223Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)