Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het lampje van ina bij kerst van pi met ijsbeer foppe

Het was kerstavond bij het pigroep appartement op vrijburgh en we zaten net gezellig aan tafel toen het licht en de stroom uitvielen. Ook de lantaarns buiten schenen niet meer en alles was stil. Hilda kreeg een paniekaanval en sybe probeerde de schakelkast weer aan de praat te krijgen maar dat lukte niet want heel nederland zat zonder stroom.
Alleen in de kerststallen scheen nog licht en er waren kaarsen maar dat kan niet op vrijburgh want dan brandt het af. Foppe veranderde prompt in een ijsbeer die in de winterslaap zit maar niet kan slapen en werd heel negatief en kreeg honger. Foeke belde zijn ouders om hem om te halen. Toen werd ina er bij gehaald. Ze kwam met de auto met licht aan zetten en liet de auto voor het keukentje staan met de lichten aan en draaiende motor en kwam binnen met een stralende glimlach zodat we alles vergaten en weer vrolijk verder gingen met eten met de koplampen als verlichting. Net genoeg om tot tien uur op te blijven en toen gingen we slapen en ina had nog net genoeg benzine om weer thuis te komen.
De dag er op was er weer elektriciteit volop en het was een kerstnacht om nooit weer mee te maken maar ook om nooit weer te vergeten. Het was een echt stille nacht.

Schrijver: foppe oostenbrug, 16 december 2012


Geplaatst in de categorie: kerstmis

2.2 met 8 stemmen 19.259Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)