Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De psychiater vertelde je

Op de bank achter de vleugel stak hij een sigaret op. Hij mocht niet roken van zijn vrouw, maar als er patiënten waren die gebakken lucht wisten te waarderen, liet hij graag zien dat hij zelf ook niet altijd principieel was. Het was bedoeld ter relativering, omdat hij vond dat je een te streng geweten had, en dat het je belemmerde om verder te komen in de maatschappij.
Gebakken lucht was overal, mensen die nepargumenten verzonnen terwijl ze niet op de hoogte waren van alle feiten. Demagogen die het met de werkelijkheid niet al te nauw namen, hij vertelde er over, terwijl je beleeft een kankerstokje afwees.
Hij vroeg je of je dat Japanse melodietje op de vleugel wilde spelen met jouw drie overgebleven vingers.
Het lukte best aardig, je had er een aardige haiku bij kunnen verzinnen, iets over de innerlijke kracht van de natuur, en het plezier dat je had met het bespioneren van koolmeesjes in de wintertuin, van het oude herenhuis aan het Vondelpark, maar jouw stem haperde, zoals wel vaker, wanneer je geen woorden kon vinden voor het onrecht in de wereld.
Jullie spraken af, dat je de week daarop een bezoek aan de dierentuin zou brengen, en dat deed je, want je hield van de apen.

Schrijver: mobar
Inzender: Henk van Dijk, 5 januari 2013


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.1 met 12 stemmen 803Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)