Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Winterstille eenzaamheid

Het doet je wel wat, dat de conservatieve homo-onvriendelijke paus vertrekt.
Jouw Katholieke jeugd heeft destijds de acceptatie van jouw geaardheid niet gemakkelijk gemaakt. Tot in de lengte der dagen kreeg je kerstkaarten van een tante, die telkens liet weten dat ze voor jou zou bidden. Mensen die nog steeds denken dat het een enge ziekte is.

Wat is er nu eigenlijk mis met een huwelijk tussen twee mensen die van elkaar houden?
Nog steeds wordt er overal in de maatschappij tamelijk dubbelzinnig over het onderwerp gedaan, alsof het een apart soort mensen is, terwijl je homo’s hebt in alle soorten, maten, en diversiteiten.

Gelovigen mag je niet bekritiseren, maar gelovigen mogen wel van alles beweren over de liefde tussen twee mensen. Je hebt altijd gedacht over de liefde als een goddelijke energie, of tenminste een mystieke energie, maar mensen doet het af alsof het een verderfelijk verschijnsel van de moderne tijd is, terwijl het al eeuwen bestaat.

En ook veel atheïsten praten over homoseksuelen alsof het een aparte mensensoort is, die leven in het homowereldje, wat dat dan ook in Godsnaam mogen wezen, alsof alle homo’s dezelfde smaak of seksuele voorkeur hebben, en zomers schaars gekleed willen dansen op een boot.
Een aantal homo’s leert zich een typisch gedrag aan om zich ergens mee te identificeren, maar in werkelijkheid is er veel eenzaamheid, omdat ze eigenlijk altijd op hun hoede moeten zijn. Je kan tegenwoordig gewoon weer op straat geslagen worden, of je nu in Wassenaar of Amsterdam woont.
Ook op schrijverssites moet je enorm oppassen, je hebt inmiddels diverse scheldpartijen meegemaakt.

Een huwelijk zit er voorlopig niet in, niet met een partner, maar ook niet met deze dubbelzinnige maatschappij. Nog steeds worden er pubers getreiterd en gepest, vaak zijn ze niet eens homo, maar worden ze er voor aangezien. Geen lekker milieu om uit de kast te komen, maar laten we vooral naar gas blijven boren. Misschien dat het klimaat ooit voorgoed verandert.

Ik geef alvast mijn zegen aan de komende paus, misschien heeft die iets milders te melden dan de winterstille kerkorde, die mijn privé-situatie omringt.

Schrijver: mobar
Inzender: Henk van Dijk, 12 februari 2013


Geplaatst in de categorie: discriminatie

4.8 met 8 stemmen 503Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Irmlinda
Datum:
13 februari 2013
Email:
irmart140xs4all.nl
Je legt de vinger op de zere plek, Mobar. Ik kan alleen maar zeggen: Met hart en ziel geschreven en een boodschap aan allen, maar in het bijzonder aan lijders aan intolerantie... We spreken over homo's alsof het om een ander soort leven gaat... We hebben het over mensen die verliefd worden op iemand van hetzelfde geslacht! Ook mensen dus.
Men zou er goed aan doen om dat onderscheid tussen mensen met een andere geaardheid niet onderscheidend te benoemen. Mensen blijven mensen, of zij nou op Jan of Marie vallen, of allebei...
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
13 februari 2013
Ik haak in op J. de Groot, die terecht jou waarschuwt om maar niet je zegen te geven aan de volgende paus, want het is de gewoonte om pausen binnen conservatieve kardinalen uit te kiezen en dus is je hoop op vernieuwing onbegonnen werk.
Ik snap dat je het liefste een homofiele rooms-katholiek als Antoine Bodard als paus wilt, al is die ook niet echt modern, of nog leuker, een lesbische vrouw, wat echt een mega-vooruit-sprong zou zijn.
Het schijnt dat een eventuele kandidaat, die Afrikaans is, al heel wat geaarzel teweeg brengt, kun je nagaan.
Ik raad je aan die hypocriete boevenbende los te laten, want je weet toch dat de meeste homofielen roomsen zijn, maar dan in het geniep. Ze lopen niet voor niets graag in jurken! Het celibaat is gewoon een vrijbrief voor homoseksualiteit, maar ervoor uitkomen, hó maar!, roomse kasten zitten heel subtiel en met vele sloten dicht.
Dat Jezus biseksueel was, hebben ze dan ook pontificaal weggeschreven. Dat Paulus homoseksueel was, hebben ze verzwegen. Paulus lieten ze dan ook graag over aan de protestanten. David en Jonathan waren overduidelijk homofielen. Dat koesteren ze in het diepste geheim.
De massale samenleving is niet goed wijs, al sinds de oudheid niet. Uitzonderingen werden altijd al opgejaagd en onderdrukt. Vaak ook vermoord. Ook de nazi's hebben vele homo's vermoord.
Dat vrouwelijke jongens/mannen en mannelijke meisjes/vrouwen vandaag de dag nog steeds worden gediscrimineerd is een inhumaan, walgelijk gegeven, omdat we er blijkbaar, ondanks al onze inzichten, niet in geslaagd zijn om de domme massa te overtuigen van hun stupide, dierlijke, iq-loze visie.
Ga boven die zelfgenoegzame plebejers staan en hecht veel minder waarde aan de zogenaamde godsvertegenwoordigers op aarde.
Ram die ordinaire poppenkast kapot!
De écht verlichte mensen zijn niet in die slakachtige instituten te vinden. Allemaal lariekoek en bedotterij.
Adem vrij, want dat is het recht van iedere aardling! En extra meer voor mensen, die zeer onterecht door de meerderheid worden veroordeeld.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
12 februari 2013
Bijdrage raakt juiste snaren. Niet alleen benepenheid bij (sommige) gelovigen, maar evenzo goed, de kwetsende benadering van (sommige) atheisten. In beide gevallen kan een nare vorm van eenzaamheid het resultaat zijn.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
12 februari 2013
Email:
moi636yahoo.com
Top! Niet alleen zeer goed verwoord, maar ook de moed die nodig is, waarvoor respect. Zo zeggen veel mensen die denken ruimdenkend te zijn, nog steeds: het geeft niet hoor, dat je dat hebt :) dat soort opmerkingen. Of zoals sommigen nog steeds denken dat het iets is wat je krijgt of dat het een eigen keuze is.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)