Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Waardeloos!

Soms denk ik weleens: àlles is waardeloos! Vóórdat ik dit vertel, ik ben een Christen, maar ik word het zat van al die verdomde bezuinigingen! Ik vloek nooit, maar als ik zie hoe bepaalde gezinnen rond moeten komen met een minimum loon, gaat het mij zéér aan het hart! Verdorie, wát is er gaande met 'het systeem' van het móeten werken, óók al ben je beperkt in bepaalde dingen! Ik ben 53 en word nog geacht te werken, míj niet gezien! In de eerste plaats heb ik geen rijbewijs, dus ik moet óf met openbaar vervoer óf met een busje en als het niet anders kan met de fiets, ja ja!!
En dát terwijl ik na een dubbele open beenbreuk nog beperkt ben, vanwege een aantal lichamelijke klachten, tóch geacht word te gaan werken, mijn broek zakt af...!!!
Plus nog een aantal emotionele familie-situaties er achteraan, nou, dán kunnen ze me oprapen!
Dan ben ik geneigd om àlles op te zeggen, het ziekenfonds, de eigen bijdrage, voor mijn part de héle uitkering!!
Dán maar op straat leven, waarom niet?
Ze bekijken het maar, de hele regering, gezeik van hier tot Tokio!!!! Wat doen ze zelf eigenlijk, vraag ik me af, in hun neus peuteren en lekker genieten van de luxe?!?!?
Ik zou me rót lachen, als een één of andere 'minister' op straat zou staan en onder een slaapzak ergens onderdak moest vinden in de kou, ha ha ha ha ha!!!!
Zouden 'ze' dan héél misschien ànders praten..(?)...wie weet (?)..ach, het Leger Des Heils is er óók nog, toch?
Dan krijg je nog zak- en kleedgeld, mooi meegenomen..
Ach nee, de zorg..oeps..dáár wordt óók op bezuinigd...en dán? In een verzorgingstehuis, uh, dát kan óók al niet, want de familie van de ouderen moeten het overnemen, tja..
Wát blijft er dan nog over, je eigen familie of de buren, misschien...? Díe vragen óók een bijdrage, toch..?
Zwart werken is dan misschien een uitkomst(?), tènzij je het te gek maakt natuurlijk.
Eerlijk gezegd vind ik het níet gek dat mensen de 'onderwereld' verkiezen, in wát voor zin dan ook!
Gèk, he?, dat ík dat zeg als Christen, soms de vonken van de Hemel biddend, om uitkomst..met de vuisten gebald.
Maar ik zeg dit oprècht, gewoon vanuit mijn hart en als iemand er niet mee eens is, ala!
Vroomheid en hypocratie kunnen mij gestolen worden, in díe wereld heb ik geleefd en daar ben ik van teruggekomen.
Oprechtheid van mensen, dát respecteer ik, de rest is:
WAARDELOOS!

Schrijver: Alida Booij, 5 april 2013


Geplaatst in de categorie: emoties

2.7 met 3 stemmen 123Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
6 april 2013
Krachtdadig geschreven, Alida, en laat je niet gek maken door een gestoorde maatschappij, die concurrentiestrijd en geldgewin hoger acht dan christelijke waarden.
Darwin's kreet 'Survival of the fittest!' is wel heel nijpend actueel. Op aarde bestaat geen rechtvaardigheid, omdat de overlevingssystemen niet gebaseerd zijn op de de Liefde van het Christuslicht. Het is allemaal kortzichtig eigenbelang dat de klok slaat. En primitieve graaimethoden. Je snapt dat mensen overgaan tot onderwereldmethoden, maar hun crimineel gedrag is daardoor nog niet goed te praten. Anderen schade toebrengen blijft goddeloos en strafbaar. Men weet niet meer de kwaliteit van nederigheid, eenvoud, tolerantie en niet onbelangrijk zelfopoffering. Stelen is gemeen en zielsvernietigend. Liefde en goedheid schenken is veel heilzamer, ook als dat in uiterst erbarmelijke toestanden tot stand moet komen. Juist dan is het extra zuiver.
Indrukwekkend is je bereidheid om als zwerfster te willen leven. Toch gun ik je iets beters. Misschien kun je bij het Leger des Heils in dienst! Van slachtoffer naar hulpverlener. Dat vele medemensen zich financieel geheel niet zorgen hoeven maken en in extreme weelde leven, zonder dat ze mededogen met werkelijk armen en minderbedeelden hebben, ja, dat is werkelijk waardeloos!
De intieme saamhorigheid is zoek, omdat het doorgeschoten individualisme van ieder mens een seniele eilandbewoner maakt, met armoedige contactapparaten en zinloze wedstrijden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)