Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Laat de provincies intact

Groter is niet automatisch beter, maar vaak slechter. Daarom is het een zwak plan van Plasterk om de provincies samen te voegen. Het leidt alleen maar tot eindeloze overlegrondes en levert niets op, behalve ergernis.

Schrijver: De Gelaarsde Kat, 12 apr. 2013


Geplaatst in de categorie: politiek

3,6 met 8 stemmen 640Er zijn 9 reacties op deze inzending:

Naam:
Len Cornelis
Datum:
16 apr. 2013
Hoewel wij op zich voldoende gewisseld hebben, toch nog een noodzakelijke aanvulling. Cornelis, Cornelissen als achternaam komt in Nederland regelmatig voor. Jan met de korte achternaam heeft overigens niets met 'vulgair' te maken. Is al lang een staande uitdrukking geworden. Is ook niet als 'schelden' bedoeld. Snel roepen om 'in waarde laten' acht ik, zoals hier, weer zwaar overdreven. Zo ook het gebruik van een term als 'pejoratieven', middenin een stukje gewoon Nederlands. Dit etaleren van kennis heeft een kat toch niet nodig.
Naam:
De Gelaarsde Kat
Datum:
16 apr. 2013
Len, bij mijn weten is Cornelis een voornaam. Een verwijzing – direct of indirect – naar Jan met de korte achternaam vind ik vulgair. Je hoeft het niet met je opponent eens te zijn om hem toch in zijn waarde te laten. Wie dat niet kan, heeft gewoon onvoldoende argumenten.

Ik dacht dat het hier ging om het plan van Plasterk om de provincies samen te voegen en niet om een wedstrijdje in het bedenken van pejoratieven. Dergelijke bezigheden laat ik over aan anderen die schuil gaan onder een ‘geestig’ masker.

Het is fijn dat we het over de zaak zelf eens zijn. Dan is dit een mooi moment om deze discussie af te sluiten. Ik kom hier niet meer op terug, ondanks gepiep en ondanks het feit dat ik dol ben op muizen die dergelijke geluidjes maken :-)
Naam:
Len Cornelis
Datum:
16 apr. 2013
Cornelis is de achternaam. Jan zonder korte achternaam is gewoon correct. Altijd beter dan Jan met de korte achternaam. Zo bekeek je het vast niet, gelaarsd kattebelletje! Hiermee propageer ik geenszins een grappige discussietechniek. Deze laat ik volgaarne over aan onze pseudo Jannemannen.

Over de wonderlijke missie Plasterk zijn wij het op zich eens.
Naam:
De Gelaarsde Kat
Datum:
15 apr. 2013
Len, zelf vermeld je geen achternaam, maar omdat Jan vindt dat je in jouw columns de media napraat, maak je hem uit voor Jan zonder korte achternaam. Mag ik vragen wat voor grappige discussietechniek dat is?

Inhoudelijk ben ik het wel met je eens. Plasterk is bezig met een mission impossible. Het samenvoegen van gemeenten is nog tot daar aan toe. Veel gemeentebesturen willen dat wel. Maar het samenvoegen van provincies stuit op enorm felle weerstanden. Zo zijn de Friese staten mordicus tegen. Plasterk heeft zich daarbij neergelegd. Dat is maar goed ook, want anders krijg je straks een tweede slag bij Warns. Dit plan is dan ook pure tijd- en geldverspilling.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
14 apr. 2013
Met 'het is gewoon een feit', in het commentaar van Jan zonder korte achternaam, duikt een grappige discussietechniek op, welke op mij vaak overkomt als een vorm van onmacht. De PvdA minister organiseert overigens een bijna onmogelijke missie in communicatie, dat wel. De hartenkreet zelf blijft voor mij een minder sterke bewering.
Naam:
Jan
Datum:
13 apr. 2013
De meeste columns zijn napraten van de media. Ja, ook die van jou, Len. Dat is gewoon een feit. Helaas zijn er weinig mensen die een echt goede column kunnen schrijven met een heldere boodschap.
Ik ben het eens met deze korte hartenkreet. De gene die hier wat aan hebben zijn de kinderen want die hoeven minder provicies te leren op school maar voor de rest is het een slecht plan.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
13 apr. 2013
Minder sterk om direct over andere columns en verhalen te sputteren. In de uitwerking van dagcolumns en andere artikelen, zit wel degelijk soms originaliteit. En dan bedoel ik niet mijn eigen dagcolumns. Hoewel zelfs daar wel eens een flard van een andere invalshoek te lezen valt, het is zonde dat ik zeg. Deze korte hartenkreet is, vind ik tenminste, dermate beknopt, dat ik deze toch maar rangschik onder een niet zo originele bewering. Het is geen slecht statement. Alleen tikje afgesleten, naar mijn smaak.
Naam:
De Gelaarsde Kat
Datum:
13 apr. 2013
Ook veel dagcolumns lijken mij niet meer dan napraat van commentaren in de media. Hoe veel columns en artikelen zijn echt vernieuwend of origineel? Bitter weinig.
Wat mij wat verbaast is, dat Plasterk na alle debacles op fusiegebied nu probeert om provincies samen te voegen. Rond 1980 is geprobeerd om de kop van Drenthe bij Groningen te voegen. Na massale protesten van de Drentse bevolking is dat project afgeblazen. De PvdA moet het idee van de maakbare samenleving uit haar partijpolitieke hoofd zetten.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
13 apr. 2013
Deze hartenkreet lijkt mij meer een bewering. Inhoudelijk beetje napraat van kritische commentaren in media. Overigens is groot inderdaad zeker niet altijd beter. Zie ook slecht afgelopen mammoetfusies in onderwijs.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)