Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

de weg kwijt en weer op het juiste spoor met foppe

FOPPE IS DE WEG KWIJT

Als kind al vroeg foppe zich af waar hij moest wonen.
Uit friesland vertrok hij om te studeren want dat was leuk en interessant en je kon er later een baan in een bibliotheek mee krijgen wat hij graag wilde want hij vond lezen leuk en met mensen omgaan. Toen dat eenmaal was bereikt, was er geen werk en moest hij weer verder leren in een andere stad en kreeg hij ook een meisje en een baan.

Op een dag werd het meneer foppe teveel. Zijn hoofd kookte van de drukke gedachten en hij zag geen uitweg dan zich naar huis te begeven. Hij sloot zich op en raakte in de war.
Toen kwam er iemand langs met een dokter en werd hij naar zijn moeder gebracht en later naar de psychiatrische kliniek. Daar voelde hij zich helemaal niet thuis! Vreemde mensen in het buitenste buiten bos, hij was de weg kwijt en hij had nog wel zo zijn best gedaan zich een weg te banen.

Eenmaal weer bij moeder thuis was het leed al weer geleden maar het kwaad geschied. Geen werk en vriendin en huisje meer voor foppe die weer kinderboeken las en op een dag verhuisde hij weer naar zijn geliefde friesland met sterke vrouwen die op hem pasten dat hij niet opnieuw in de war raakte en zo had hij eindelijk een onderkomen gekregen maar nog geen huisje voor zichzelf, maar zo kon het ook.
Voor kleine foppes is er ook plaats op de wereld maar niet in de grote mensenwereld.
Groot geworden door met hulp zichzelf te blijven en met een sjekkie voelde hij zich weer gelukkig en hij heeft het juiste pad weer gevonden.
Zo loopt het sprookje weer goed af.

Schrijver: foppe oostenbrug, 26 mei 2013


Geplaatst in de categorie: woonoord

3.5 met 6 stemmen 203Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
foppe oostenbrug
Datum:
31 mei 2013
Email:
foppeoosttelfort.nl
fijne reacties van de lezerers & -essen
ik ben vaak moe maar woon begeleid en dat helpt enorm
dus ben ik weer blij
ik vond het leuk er over te schrijven
Naam:
Marlinde
Datum:
30 mei 2013
Hé Foppe, wat een mooi stukje weer! Heb het met veel plezier gelezen. Heel knap hoe je positief eindigt, en het juiste spoor weer hebt gevonden. Bewondering!
Naam:
J. de Groot
Datum:
26 mei 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Foppe, je weet wat ik zeggen wil hé,
je doet het hartstikke goed!
Naam:
Monique Methorst
Datum:
26 mei 2013
Email:
moi636yahoo.com
Meest ontroerende hartenkreet ooit gelezen. Hoe anders zou de wereld zijn als er meer mensen zo positief in het leven zouden staan.
Leuke foto Foppe
Naam:
Günter Schulz
Datum:
26 mei 2013
Email:
ag.schulztiscali.nl
Jouw ervaringen leren ons, dat men soms de hulp van derden nodig kan hebben en elke uitgestoken hand dan ook best kan aanvaarden. Je eigen optimistische instelling haalt je altijd weer uit een dal en daar mag je gerust trots op en tevreden over zijn. Een tevreden gevoel over de situatie, zoals die nu is maakt een mens gelukkiger dan een speculatief beeld van "hoe zou het nu zijn wanneer er toen..."
Weer graag gelezen, Foppe.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)