Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mama huilde vreselijk

Kees tegen zijn vrouw:
''Vannacht droomde ik, dat ik jong gestorven was en een lieve engel mij naar de hemel bracht en ik kwam daar alleen lieve mensen tegen, die van God het eeuwige leven hebben gekregen. Ik had daar een pracht leven, maar soms toonde ik mijn kwade gewoonten weer en dat werd meteen gezien door God. Dan moest ik bij Haar komen en kreeg ik een uitbrander. Toch was God wel lief voor me en ik was verbaasd, dat God een vrouw was.

Op de aarde werd altijd verkondigd dat God een man was, maar dat is niet zo. Ik snap het wel, want een vrouw geeft meer liefde dan een man, dat is bekend. Zij was zo tevreden over mij, dat Zij na mijn straf de mogelijkheid gaf naar de aarde te kijken. Ik wist niet wat ik zag, want ik zag oorlogen en hoe mensen elkaar afslachtten, vreselijk was dat. Tranen liepen over mijn wangen.

Dini:
''Heb je ook nog naar Nederland gekeken?''
‘’Natuurlijk, daar was ik het meest benieuwd naar. Alles kon ik heel duidelijk zien. Ik zag mijn vader naar een concentratiekamp in Duitsland werd gebracht en hij werd daar mishandeld door bewakers met een knuppel.
God zag het ook en nog veel meer nare dingen en schudde met haar hoofd, en zei:
''Dat tuig heb ik niet geschapen, maar dat was de duivel, die ze zo heeft gemaakt, weet je, maar ik krijg hem wel. Straks is het overal vrede.

''Wel een rare droom, Kees. Ik ga nu echt twijfelen aan je geestelijke vermogens.''
''Het ergste komt nog, Dini. Erg veel hield ik van mijn moeder. Zij was zo lief voor mij en ook voor mijn broertjes. Ik was nog maar kort dood en ik zag duidelijk, dat ze vreselijk huilde om mij en zij zich afvroeg waarom haar Keesje zo jong gestorven was. In de hemel moest ik ook huilen, maar Onze Lieve Vrouw heeft mij getroost.
Weet je wat God toen tegen mij zei?''

''Vertel:''
''Je mama huilt om jou lieve jongen, maar ze weet niet dat een engel haar zoon naar mij gebracht heeft en dat je het bij Mij goed hebt, want je hebt nu het eeuwige leven. Alle goede mensen komen bij Mij. Kijk maar om je heen. Je ziet het toch hoe lief de mensen in de hemel zijn. Daar kunnen de mensen op aarde een voorbeeld aan nemen. Weet je waarom veel vrouwen op aarde huilen? Ze zijn sterk om het leed op aarde te dragen. Kijk maar naar de mannen die elkaar mishandelen of dood maken en dan zijn het de vrouwen die hun zachte armen om de schouders van de slachtoffers doen om hun liefde te bieden.

Kijk ook naar het doorzettingsvermogen van de vrouwen en de kracht die ze hebben om hun bevalling te doorstaan en hun kinderen lief te hebben, zelfs wanneer haar eigen kind haar pijn heeft gedaan.''
''Het was maar een droom, maar ik snak ernaar, dat het waar zou kunnen zijn als ik dood ga, dan wil ik ook bij Onze Lieve Vrouw zijn in de hemel.''
''Goed Kees, hier op aarde is weer de bittere waarheid. Armoede, honger, maar ook belachelijke rijkdom van velen. Kom ik schenk een borrel voor je in en ik neem er ook één. Proost.''
‘’Proost Dini, je bent een lieve vrouw.''

Schrijver: kees niesse, 2 juni 2013


Geplaatst in de categorie: religie

4.0 met 4 stemmen 132Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
4 juni 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Een echte Niesse!
Naam:
Kees niesse
Datum:
4 juni 2013
Email:
c.niessehotmail.com
Dag Joanan,
Ja, het is echt waar, dat mijn vader, die in het verzet zat, in 1943 is opgepakt en toen is overgebracht naar een concentratiekamp bij Berlijn. Hij is in 1945 bevrijd door de Russen, die de wonden aan zijn benen hebben behandeld. Thuis gekomen had hij er nog steeds last van.
Bedankt voor je reactie en een hartelijke groet.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
4 juni 2013
Is het echt waar dat jouw vader in een Duits concentratiekamp is gemarteld? Dan valt je hang naar absolute vrijheid heel goed te begrijpen en stijgt mijn respect voor jouw humoristische schrijfsels tot verre hoogte!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)