Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Partij van Marianne

De Partij voor de Dieren heeft rondom Daarle tien hectare natuurgebied gekocht van Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer moet 100 miljoen euro verdienen voor de lege staatskas. Voor 250.000 euro is het nu in handen van deze stoere partij en het gebied blijft toegankelijk voor publiek. De partij wil het gebied beschermen tegen slechte aankopers. Er is 24 hectare in andere handen gekomen en dat kunnen dus heel goed verkeerde handen zijn, want die eigenaars hebben zich nog niet bekend gemaakt.

Marianne Louise Thieme zet haar partij hiermee knap in de bloemen. Ze studeerde aan de Sorbonne en aan de Erasmus Universiteit, dus ze is geen boer Koekoek. Ze is wel lid van de Zevendedagsadventisten, opgericht door Ellen White, die via haar zogenaamde visioenen een sekte vormde.
Zodoende denkt Marianne bijvoorbeeld, dat Adam en Eva voor de zondeval vegetariërs waren, wat belachelijk is, want dit oerstelletje hield wel van een gezellig avondje barbecueën en een lekkere Chablis erbij.

Op haar zesendertigste trouwde Marianne met de biologische boer Jaap Korteweg en met hem kreeg ze twee dochters. Ze woont in Maarssen en haar man is eigenaar van de 'Vegetarische Slager'. Nog nooit van gehoord, maar hij zal wel vegetarische nepvleesproducten verkopen, soja-gerommel in vleesvormen, zoals door Valess.

Nog een stoer feit van de PvdD is dat ze een alternatief bedachten voor het vergassen van de ganzen rond Schiphol: een vogelafweerpistool of een laser. Is dat eerste soms een verdedigingspistool voor de ganzen? Een laser verdooft de ganzen tijdelijk, maar zelfs dat lijkt mij ongerechtvaardigd, daar ganzen van nature meer recht hebben om te vliegen, dan die ijzeren vogels van de KLM.

Ik hou wel van politici, die opkomen voor de rechten van dieren en de natuur.
Chapeau, Marianne, want deze opsteker verdien je zeer terecht!

Schrijver: Joanan Rutgers, 16 juni 2013


Geplaatst in de categorie: natuur

3.0 met 3 stemmen 95Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
20 juni 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Wanneer wij mensen, enigszins normaal met dieren
waren blijven omgaan, was héél deze partij ook
weer overbodig geweest. Mensen berekenen echter
alles in eigen winst. Dus tegelijkertijd verlies!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)