Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Afgeknapt

Net een contract getekend voor duizend uur, theoretisch noemen ze het werkervaring opdoen; kans op arbeidsmarkt verbeteren. Twintig uur vrijwilligerswerk met een zeer wisselend rooster, kan het maar net combineren met post bezorgen. Om dan vanavond om half negen mijn woning binnen te strompelen en de brief van de gemeente zien liggen.

"Cliënten van deze gemeente hebben de mogelijkheid om werkervaring op te doen. Dit kan mede gezien worden als tegenprestatie voor de uitkering."

Verder noemen ze een klussendienst, schildersdienst, tuindienst en hebben ze mensen nodig als hulp in de huishouding, boodschappen doen, houden van gezelschap en kleine hand en spandiensten, voor de hulpbehoevenden in Uw omgeving.

Om te bekijken wat Uw mogelijkheden zijn, bent U van harte uitgenodigd (...)"

Ik heb dat hele zooitje daar hartgrondig vervloekt. Daarna een boze mail naar mijn contactpersoon. Drie banen. Ik geef het op, de groeten.

Schrijver: Monique Methorst, 11 juli 2013


Geplaatst in de categorie: emoties

4.3 met 7 stemmen 575Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
15 juli 2013
Email:
moi636yahoo.com
Vandaag goed nieuws in mijn inbox: hoef geen dubbele tegenprestatie te leveren!Ben enorm opgelucht.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
15 juli 2013
Email:
moi636yahoo.com
Dank voor de fijne reacties! Ze hebben me in een zeer lastig parket gebracht; kan niet zomaar ontslag nemen, dat zou meteen gevolgen hebben voor mijn inkomsten maar ik kan ook niet zomaar weigeren dit, dat zou dan ook gevolgen hebben voor mijn inkomsten. De twee banen die ik nu heb, dat gaat erg goed, had eindelijk het idee dat ik niet voor altijd aan die uitkering vast zou zitten.
@Monique: ongelooflijk, dat snap ik ook niet.
@Harmonika: mooi verwoorde reactie
Naam:
m
Datum:
14 juli 2013
Ik weet niet goed inhoudelijk te reageren, het enige wat in mij opkomt is:
Hou je taai!
Naam:
Harmonika
Datum:
12 juli 2013
Pure werkverschaffing. Heeft je werkgever je net ontslagen, moet je onder het mom van werkervaring je eigen bijstand verdienen met zinloze k-klussen. Of ze zetten je als ongediplomeerd zorgfred ergens gemeentelijk gecertificeerd aan een dement bed. Cynischer kan het niet.
Naam:
Monique
Datum:
12 juli 2013
Ja, ik snap het niet Monique...als ze je eenmaal aan ´t werk hebben verwachten ze gelijk dat je 40 uur kan werken in de week...en ze gaan maar door en door en door en je mag niks terug zeggen want dan ben je de uitkering kwijt:( Mij willen ze nu als 55 jarige vrouw in de Wajong zetten, hoeven zij geen uitkering meer te betalen....maar er worden grote herkeuringen op touw gezet want iedereen moet uit de Wajong terug naar de bijstand...
Snap jij het nog?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)