Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Kwade krachten denken zwart-wit

Het moslimfundamentalisme is niet alleen in de kwalijke, zichtbare uitwassen een inhumane gifproducent, maar vooral ook geestelijk, waar deze zware geestesstoornis begint.
De indoctrinatie begint vaak op een kwetsbare, armoedige, sociaal-geïsoleerde, naïeve, beïnvloedbare leeftijd. Niet-moslims worden domweg tot vijanden gebombardeerd, terwijl ze nooit de kans pakten om tot hun werkelijke zelf te geraken, nooit zelf leerden denken, nooit verschillende visies tegen elkaar afwogen, nooit voor grenzeloze liefde kozen, maar gemakzuchtig voor vijandsbeelddenken, waarvoor je weinig individuele inspanning hoeft te leveren.
Gewelddadige religie is een contradictio in terminis, want ik ga ervan uit dat God universele liefde is, dat God van ieder mens evenveel houdt en dat er geen uitverkorenen zijn, want als dat al zo zou zijn, dan zijn dat zeker niet zwaarbewapende killers, die in het Westgate-winkelcentrum als ware gekken onschuldige mensen doodschieten en dan ook nog durven te denken dat ze in naam van Allah het juiste doen.
Het juiste was geweest, dat ze zichzelf zouden doodschieten, want hun zieke, destructieve, moorddadige hersenen zijn ernstig ontspoord en misschien, heel misschien zou een levenslange opname in een gesloten inrichting nog levenshoop kunnen bieden.

De drieëndertigjarige, hoogzwangere Elif Yavuz is extreem slachtoffer van deze gewetenloze losers geworden, dit tuig van een naar eigen, agressieve, kwaadwillende behoefte geknede Allah. Elif studeerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen en in 2002 deed ze haar doctoraal examen politicologie. Professor Wissenberg noemde haar één van haar allerbeste studenten. Ze was sociaal, wilde de wereld verbeteren, had briljante ideeën, was praktisch, actief en ze had gevoel voor humor. Zij wel, haar moordenaars geenszins. Die vroegen naar de naam van de moeder van Mohammed. Als je die niet weet, dan schieten ze je dood. Hoe duivels! Hoe achterlijk!
Elif woonde in Tanzania en ze werkte tijdelijk in Kenia aan een malaria-project voor de Bill and Melinda Gates Foundation (Clinton Foundation). Onlangs ontmoette ze Bill Clinton, die haar wrede, zinloze manier van overlijden ook diep betreurt. Haar Australische echtgenoot is tevens vermoord.

Overigens is de achtenzeventigjarige Ghanese dichter/schrijver/professor Kofi Awooner daar ook vermoord.

Al-Shabaab is net als Al-Quida spiritualiteit-arm en gewoonweg een moorddadige bende losers. De misdadige kronkels over hun Allah zijn een teken aan de wand. Kaïn en Abel in herhaling, giftige jaloezie als hoofdmotief. Jaloers op hen die wel wat van hun leven weten te maken, die wel vrij zijn van kortzichtige, oogklepachtige, dualisme en superieure waanbeelden aanwakkerende indoctrinaties. Die wel de ware weg naar humane liefde vinden, de kalmte van de juiste overgave, de vredelievende nederigheid, teken van de Ware Allah.

Schrijver: Joanan Rutgers, 24 september 2013


Geplaatst in de categorie: geweld

4.7 met 3 stemmen 122Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
25 september 2013
Email:
worldpoet546live.nl
'Wat mensen elkaar kunnen aandoen.'

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)