Inloggen

Alle inzendingen over Aanslag in Nairobi

489 resultaten.

Sorteren op:

Kwade krachten denken zwart-wit

hartenkreet
4.7 met 3 stemmen 122
...oogklepachtige, dualisme en superieure waanbeelden aanwakkerende indoctrinaties. Die wel de ware weg naar humane liefde vinden, de kalmte van de juiste overgave, de vredelievende nederigheid, teken van de Ware Allah.

Aanslag

verhaal
0.7 met 6 stemmen 792
...hand. Daarna gooi ik het overhemd in de wasmachine. Ik ga koffiezetten en zet de tv aan. Er is een aanslag gepleegd in Amsterdam. 's Avonds voor ik naar bed ga doe ik de voordeur op het nachtslot.
Ate Vegter15 november 2005Lees meer…

Aanslag

verhaal
3.9 met 15 stemmen 423
...Ze geeft richting aan en voegt de auto in de langzaam op gang komende file. Door de lachende gezichten van automobilisten beseft ze dat hun vrijage niet onopgemerkt is gebleven. Op de dashboardklok ziet ze de tijd. Het is 11.50 uur. ‘De aanslag gaat niet door. Allah zond die koe’,...

Aanslagen

bewering
3.2 met 4 stemmen 69
...te veel aandacht aan relatief kleine aanslagen, die overigens ook niet te voorkomen zijn. Wereldwijd worden jaarlijks meer dan een miljoen mensen in het verkeer gedood: daar zou veel meer aandacht voor moeten zijn, want die ongelukken kunnen door verstandige maatregelen grotendeels worden...

Aanslagen Parijs

hartenkreet
3.0 met 3 stemmen 127
...men nu binnen. Te kijken naar het nieuws. Kunnen we meer verwachten, zal er meer komen, angst is enorm, angst speelt de hoofdrol. Bloedsporen lopen over de weg. Pure krankzinnigheid heeft hier in het Franse toegeslagen, pure idioterie. Grenzen moeten dicht, maar aan de andere kant, ze zitten...
An Terlouw15 november 2015Lees meer…

Aangeslagen

dagcolumn
3.8 met 4 stemmen 103
...trekkend FRUSTREREND zijn voor die jongens en meisjes daarboven? En dan geven we hen ook nog de schuld! Vin je het gek dat ze nix, maar dan ook nix met ons te maken willen hebben?

U.V.....

verhaal
2.0 met 4 stemmen 504
...valt de inhoud nog wel mee. Nog even wachten dus, met de verhuis naar het mondaine Monaco…….

bewering
3.0 met 5 stemmen 110
De Zweedse EU-commissaris Cecilia Malmström heeft groot gelijk als ze stelt dat de xenofobe politieke retoriek, die een sfeer heeft gecreëerd waarin de aanslagen in Noorwegen mogelijk werden, aan de kaak moet worden gesteld. Vreemdelingenhaat is een geestelijk gif.

Doorzie het ware gevaar! Wordt wakker!

beschouwing
4.2 met 4 stemmen 186
...halt toeroepen aan deze waanzin, door met z'n allen samen te werken aan een positieve oplossing. Stop het zinloos geweld, respecteer je medemensen en blijf op je hoede voor het kwaad!

Mysterie

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 163
...God doet ons niets meer. Wij hebben hen verbitterd. En zijn nu bang. Een logisch gevolg van het onverklaarbare in het Westen. En zelfs de zwanen aan de hemel doen daar niets meer aan.
Gustaf Kreuz29 november 2015Lees meer…

Bak een taart

dagcolumn
3.2 met 5 stemmen 3.429
...en kake”. Bak een taart. Mensen werden aangemoedigd een taart te bakken en de familie uit te nodigen. Met ze gaan wandelen. Een grotere opdracht gaf hij niet. In het zicht van ondraaglijk lijden is een gewone, huiselijke taart, misschien wel het beste medicijn. Mensen kunnen de taart...

Terroristen doen een aanslag op de context

dagcolumn
4.0 met 3 stemmen 181
...gevaarlijk. De Eerste Wereldoorlog, de oorlogen in Afghanistan en Irak, die kostten beiden meer schuldige en onschuldige levens dan de terroristen bij elkaar wisten te krijgen. Dat is de boodschap van Wuh Un. Pas op voor terrorisme, maar pas nog veel meer op voor de reactie op terrorisme. Wat...

Terroristische bloemenaanslag.

verhaal
3.2 met 5 stemmen 610
...bij één en dezelfde vrouw, en hadden geen uitstaans bij deze bloemenexplosie. Tot zover deze korte mededeling, mocht er méér nieuws zijn, dan komen wij daar later uitgebreid op terug.

Gave van Geluk

verhaal
3.5 met 2 stemmen 678
...maar onaantastbaar; ik wil jou raken, strelen, kussen en beminnen. Langzaam maar zeker win ik alles terug. Mijn baan, een veel betere en goed betaalde, mijn herinnering met allerlei vormen van hulp, mijn toekomst en zeker mijn verleden: Want waarheid is slechts de waarde die je hecht aan wat...

Parijs

dagcolumn
4.0 met 5 stemmen 180
...voor de onbekende soldaat. En deze dagen voor de onschuldige, omgekomen in de stad. Om ons eraan te herinneren, dat wij nimmer moeten zwichten voor daden als deze.
Gustaf Kreuz15 november 2015Lees meer…

Leptoppunt

dagcolumn
3.0 met 4 stemmen 583
...en een verzoening onmogelijk. Mevrouw Ontwikkeling moet verder, ze moet groeien. Geestelijk en literair. Dit jaar wordt ze 40, pardon, 140. Het is tijd om verder te gaan en nieuwe relaties aan te gaan, maar zonder oude overboord te gooien. PC blijft haar eerste liefde. Die bracht haar de...

Goed fout!

verhaal
2.0 met 2 stemmen 639
...moeilijk anders. Natuurlijk weet ik dat zo'n nicotinetrip walgelijk slecht is. Mijn verslaafde kant vindt echter, dat ze het recht heeft om dat goed te verdoezelen.

Angst is een nuttige emotie

dagcolumn
3.9 met 7 stemmen 118
...te hard rijdt en een bocht nadert. Maar angst voor diezelfde snelheid en diezelfde bocht is zinloos als je heel ergens anders bent.

De vrije pers

dagcolumn
4.3 met 3 stemmen 1.069
...stroom van beelden die elke kijker bang maakt. En daarmee terroriseert. Dat zouden de terroristen nooit in hun eentje voor elkaar krijgen. Daar hebben ze handlangers voor, de vrije pers.

Terrorisme en Ter Apel

column
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 97
...met zijn auto het publiek in reed. Een vrouw van drieëndertig is dood. Relativeren. De aanslag is verschrikkelijk en het ongeluk in Ter Apel ook. Onschuldige mensen zijn dood. En verder kunnen we er niet zo heel veel aan doen. Niet meer dan rouwen.

bewering
4.5 met 2 stemmen 188
Het zal wel altijd een raadsel blijven wat Karst T. bezielde met zijn aanslag op Koninginnedag, maar hij moet op dat moment wel totaal krankzinnig zijn geweest. Het is en blijft een gruwelijke, onvergeeflijke misdaad, maar ondanks alles voel ik eerder medelijden voor hem dan haat.

TOE - EN AANSLAGEN

column
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 100
...van schadeclaims van de inwoners van Groningen. Er zijn amper huizen versterkt tegen de door de aardgaswinning nog te ontstane bevingen. De vraag is dan ook mag de belastingdienst (lees overheid) zomaar levens van mensen blijven beschadigen. Of leidt het onthouden van terechte toeslagen en het...
catrinus12 december 2019Lees meer…

bewering
4.9 met 10 stemmen 154
Als het waar is dat onderdrukking de voedingsbodem is voor terroristen dan waren als gevolg van de holocaust in de tweede wereldoorlog alle Duitsers allang door aanslagen omgebracht.

Charlie

dagcolumn
3.9 met 8 stemmen 214
...ik denk dat er weinig landen in een éénheid zullen opkomen voor de vrijheid van hun meningsuiting, zoals de Fransen dat vandaag zullen doen.

bewering
3.9 met 14 stemmen 183
De bloedige aanslag in Parijs op het politieke, controversiële blad Charlie Hebdo is een keiharde klap voor mensen die houden van vrijdenken en vrijschrijven.
O.U. Deis7 januari 2015Lees meer…

bewering
4.0 met 9 stemmen 123
De Taliban is inmiddels wereldwijd bekend als een inhumane, goddeloze schurkenbende, zeker na de uiterst laffe aanslag op het uiterst lieve meisje Malala Yousafzai!

Opgeruimd staat niet zo netjes?

dagcolumn
4.1 met 7 stemmen 234
...en dan nog...niet zo vanzelfsprekend als politici ons doet geloven, maar over het doden niets dan goeds zeker? Waarom anders creëert deze regering de mogelijkheid om er te mogen wezen en dan heb ik het specifiek over extremisten, daar kan je tegenwoordig niet duidelijk genoeg over zijn.

"DE 18 (miljoen) SLACHTOFFERS" van Koninginnedag 30 april 2009

hartenkreet
4.0 met 1 stemmen 515
...Uw gratie Majesteit zij de Koningin der koningen schenk haar Uw gena in Uw huis zijn vele woningen ook als hij voor uw poorten sta(at)

bewering
3.4 met 5 stemmen 1.085
Het verdient aanbeveling om aan aanslagen zoals vandaag bij de London Bridge zo weinig mogelijk aandacht te besteden. Een afspraak hierover met wereldwijde media zou een goed ding zijn. De feiten op zich moeten gemeld worden maar alle opsmuk er omheen kan gevoegelijk wegblijven.

Vijftig

dagcolumn
4.8 met 4 stemmen 158
...meer dan vijftig mensen gaat. Ps. Bij het referendum van 19 juni in Harlingen stemden exact 1.000 mensen voor herindeling. Meer dan 4.000 stemden tegen. Het exacte aantal is wel bekend, maar niet op te vragen bij de NSA.
Meer laden...