Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een wandeling met bijna natte afloop

Een zenuwachtig gevoel dwingt mij elke dag te gaan wandelen, de natuur maakt mij rustiger. Het was een hete dag en de weidse hemel was hier en daar bedekt met stapelwolken. Gelukkig hoef ik niet ver te lopen om mijn dorp achter me te laten. Ik bevond mij in het mooie landschap van Drenthe en nam niet het pad, maar liep na een kwartier door hoog gras en zag ik prachtige rode klaprozen langs een heuvel. Had ik nou maar mijn camera meegenomen, dan had ik een mooie foto van de klaprozen kunnen maken. De lucht trilde van de hitte en in de verte zag ik een boerderij, omgeven door hoge populieren.

Ik genoot van het landschap, ver weg van de drukte. Je voelt je nu echt een onderdeel van de natuur. Weet je wat, ik ga tussen de klaprozen zitten. Toevallig had ik gelezen, dat de naam klaproos is ontstaan door het klappend geluid van de bloemblaadjes. Thuis heb ik in de huiskamer een klein schilderij hangen met twee klaprozen erop geschilderd. Graag kijk ik er naar. Wat ik ook gedaan heb is een sticker met een klaproos op een donkergrijze container geplakt, die rode klaproos steekt dan mooi af tegen de donkere achtergrond.

In de verte zag ik een vrouw met een leuk hoedje op tussen het hoge gras naderen. Ik dacht dat ze alleen was, maar dat was niet zo. Een klein ventje liep achter haar, maar was af en toe verscholen tussen het hoge gras. De dame zag mij kennelijk tussen de klaprozen zitten en zwaaide gedag naar mij. Hartstikke leuk natuurlijk en ik wuifde terug. Toen ik op mijn horloge keek zag ik, dat het bijna vier uur was, dus besloot ik naar huis te gaan, want mijn vrouw zal dan wel thee hebben gezet. Lekker met een speculaasje erbij.

Toen ik mijn straat weer inliep, hoorde ik een harde plons achter me. Ik keek om en zag dat de mij bekende roodharige dame haar tong naar me uitstak. Ook zag ik, dat ze een urine pot vasthield. Die heeft ze natuurlijk leeg gegooid om mij te raken. Ze staat bekend niet helemaal tof te zijn. Mijn vrouw heeft in de supermarkt ruzie met haar gehad, omdat ze bij de kassa voordrong. Voortaan maar aan de andere kant van de straat gaan lopen. De wijkagent heeft haar al een paar keer gewaarschuwd, maar daar heeft ze maling aan.

Schrijver: kees niesse, 5 oktober 2013


Geplaatst in de categorie: natuur

3.0 met 1 stemmen 70Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)