Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mama's lievelingstijdschrift: De Libelle

In wachtkamers van artsen, tandartsen en mondhygiënisten tref ik nogal eens te midden van de tijdschriften, die daar slordig liggen opgestapeld en die kennelijk dienen om de wachttijd wat te bekorten met enig amusement en wat informatie, de "Libelle" aan.
Als je het tijdschrift openslaat, zie je op de glanzende bladzijden het ene fleurige tafereel na het andere; jonge vrouwen en kinderen, steevast, onvermijdelijk en onveranderlijk breed glimlachend met kaarsrechte tanden.
En de vaste rubrieken zijn er nog alsof niet acht jaar gepasseerd zijn sinds wij de lichtbruine doodskist van onze moeder vóór onze ogen zagen staan in de drukbevolkte aula van het crematorium, sinds de vele bloemstukken deze omringden; geschenken en getuigenissen van degenen die haar zozeer liefhadden.
Moest uitgerekend de "Libelle" haar troosten tijdens haar zo turbulente en getormenteerde leven? Moesten de foto's, de strips en de columns tot soelaas dienen voor het onherstelbare, diepgaande en onrustbarende leed, dat haar handen, gezicht en hart groefde?
Kennelijk was de oppervlakkige onbenulligheid hiertoe in staat, kennelijk voelde zij zich getroost en daarom mag aan de illusie die een en ander vertegenwoordigt een onschatbare en onvervangbare waarde worden toegekend.
(Ik hoor haar stem nog, ik zie haar gezicht nog, ik voel nog de streling van haar hand.....)

Schrijver: I. Broeckx, 30 oktober 2013


Geplaatst in de categorie: verdriet

2.0 met 1 stemmen 120Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
30 oktober 2013
Email:
hmessielive.nl
Jouw moeder kan best een diepzinnige vrouw geweest zijn, Ineke.
Maar ja, zelfs diepzinnige mensen voelen zich weleens opgebeurd en verlicht door onbenullige fratsen en potsen, waar het volk van smult.
Ondanks de liefde voor jouw moeder en de goede herinneringen aan haar kun je haar toch gunnen dat ze in die Libelle haar vermaak vond.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)