Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Spionage legt alle identiteiten bloot

De hoofdredacteur van de NRC Peter Vandermeersch zat weer eens bij DWDD en hij kondigde een primeur aan, namelijk specifieke feiten over afluisterpraktijken van de Amerikaanse NSA in Nederland, die al vanaf 1946 plaatsvinden, geput uit het bronnenmateriaal van Edward Snowden en Glenn Greenwald.

Inmiddels is de bewuste zaterdageditie van de NRC verschenen en mogen we concluderen, dat alles wat wij als naïeve burger via communicatiemiddelen verspreiden, door paranoïde muggenzifters in Amerika wordt opgevangen en in kaart gebracht. Overigens doen alle landen aan deze vorm van digitale spionage en is Amerika de gebeten hond, omdat het de meest specifieke afluisterapparatuur bezit.

Toch getuigt deze spionage-aanpak niet van veel vertrouwen jegens bondgenoten en mag je inmiddels grote vraagtekens bij de term 'bondgenoten' zetten en dat is wellicht het meest schokkende. Alles wat je zegt en schrijft wordt geregistreerd en op een weegschaal gelegd. Je weet dus nooit in welk land je inmiddels als staatsgevaarlijk te boek staat. Als ik hier schrijf, dat ik Obama maar een slappe zak en een rampzalige huichelaar vind, dan gaat dat bericht via de oceaankabels van internet binnen enkele seconden naar de zitkamerpapegaaien van de NSA, nemen dat bloedserieus en zetten mij zonder democratisch proces op een zwarte lijst van Amerika-vijanden, terwijl ze slechts oordelen over een miniem topje van de ijsberg en mijn allerdiepste beweegredenen en sympathieën niet meerekenen, want ik ben wezenlijk een Amerika-lover.

Dat spionage veel onheil teweeg kan brengen is duidelijk, daar spionnen vaak slechte inschattingen maken en de boel verdraaien, waardoor good-guys tot bad-guys worden gebombardeerd en andersom.
Bovendien is een mens veel meer dan het saldo van zijn communicatie-uitingen en is dieptepsychologie van veel groter belang, maar ja, Amerika - met een oppervlakkige cultuur - dat in militair opzicht boven iedereen uit te steken. En niet in de minste plaats om zijn misdadige wreedheden tegen de natuurlijke inwoners van dat continent verder in de doofpot te stoppen, want zijn potsierlijke strebers-stress-cultuur is gevestigd op een schandalig bloedvergieten onder de Indianen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 23 november 2013


Geplaatst in de categorie: misdaad

4.5 met 2 stemmen 72Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)