Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Eurovisiesongfestival 2014

Hartstikke fijn hoe Anouk ons land dit jaar met 'Birds' heeft vertegenwoordigd. Het ging over de zelfdoding van een ballerina en qua inhoud en uitvoering had het zeker moeten winnen, maar die Deense furie was net even overtuigender.

Anouk heeft mooiere tatoeages dan wijlen Amy Winehouse, maar ze bekt wel als een viswijf over haar collega Ilse de Lange, die ze een non-personality vindt en van wie ze de CD's demonstratief in de afvalbak pleurt.

Deze respectloze houding van Anouk is ongegrond en berust vast op aandachtsjaloezie, want Ilse heeft net zo'n mooie stem en net zoveel fans, maar toch kijkt Anouk scheel van afgunst, wat haar karakter niet siert. Ilse heeft doorgaans een vrolijke inborst en Anouk neigt naar depressiviteit, wat ook iets kan verklaren.

Ilse zong als kind al de sterren van de hemel en ze is een rijzende ster van topformaat. De schone deerne uit Almelo heeft een rauwe whisky-stem, waardoor je haar bij Country & Western zou indelen, maar schijn bedriegt, want ze maakt de beste popsongs van Hollandse bodem, zoals 'Not So Tough', 'World of Hurt', 'The Great Escape', 'Miracle' en 'Blue Bittersweet'.

Volgende week ga ik met Ilse uit eten in een restaurant in Hilversum en dan zal ik haar feliciteren met haar boeddhistische reactie op de haatdragendheid van poor Anouk, die waarschijnlijk in een dip verkeert. Ilse bedankte Anouk voor haar pioniersrol om als gevestigde zangeres naar het ESF te gaan. Kortzichtige haat beantwoord met bloemen. Heel knap van Ilse en ik neem dan ook een dure fles champagne voor haar mee.

(Daarna zullen we volgens mijn planning in een hotelletje belanden, waar zij mij onder de hagelwitte lakens haar nieuwste songs a capella voorzingt. Uiteraard met kaviaar en tapas en de geopende fles champagne, die ik voor de helft over haar naakte, goddelijke lijf uitgiet. En we bedrijven de liefde op 'R U Kiddin' Me' van Anoukje, terwijl we lepeltje-lepeltje in slaap vallen op 'Michel'.)

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 november 2013


Geplaatst in de categorie: emoties

3.0 met 4 stemmen 75Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
26 november 2013
Anouk zat 25 november j.l. bij de melige heren Pauw & Witteman, terwijl bekend was geworden dat Ilse inderdaad naar het ESF 2014 gaat en ze noemde de opgestuurde CD's van Ilse kutmuziek. Over de aanstaande deelname van Ilse bij het ESF reageerde Anouk met: 'Je kan natuurlijk ook met een stripact optreden, dat zou op zich succesvol zijn!'.
Vindt Anouk Ilse soms te schijnheilig? Ze ging toch zelf ook niet uit de kleren? Ik zie maar één verzoenende oplossing, die ons allen zal plezieren, Anouk en Ilse samen in de Playboy en dan voorgoed de strijdbijl begraven. Twee vliegen in één klap, ik verheug me er nu al op!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)