Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

'You Win Again' van de Bee Gees

Vaak zijn oude songs beter dan actuele songs en dat vind ik met name met 'You Win Again' van de Bee Gees, die ik sinds enige tijd steevast bekijk en beluister als de Heilige Graal.

Vaak denken mensen bij de Bee Gees aan Barry, Robin en Maurice Gibb en dat klopt ook wel, maar deze drie gebroeders hadden een jongste broer Andy, die minstens zo belangrijk was voor de popmuziek. De vier broers groeiden op in Australië en Andy overleed in 1988 op zijn dertigste, geveld door een hartkwaal, opgedaan door jarenlang gebruik van alcohol en cocaïne.

Andy had een relatie met Victoria Principal, je weet wel, Pamela Ewing uit 'Dallas', een lekkere stoot, waar half de wereld wel mee wilde seksen. Knap gedaan.

Andy's hoge, verwijfde stem leek op die van Barry. Robin en Maurice zijn inmiddels ook gaan hemelen en dus is Barry de laatste overlevende. Het is logisch stil rondom Barry. Tjonge, wat heb ik veel genoten van zijn album 'Guilty', samen met Barbara Streisand, boordevol onsterfelijke tophits. Toch vraag ik me af hoe het nu met hem gaat, want ik vrees dat hij zich enorm eenzaam zal voelen.

Ik hoop dat 'You Win Again' net zo'n troostrijk effect op hem heeft als het op mij heeft.


Zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=Kses3SfG-lU

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 november 2013


Geplaatst in de categorie: muziek

2.8 met 4 stemmen 197Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
27 november 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Ontroerend.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)