Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Wijlen prins Bernhard was paranoïde

Het zal niemand ontgaan zijn dat Edwin de Roy van Zuydewijn weer in ons land is en dat hij alsnog het onderste uit de kan wil inzake de opheldering aangaande zijn tegenwerking door het Koninklijke Huis met overal afluisterknopjes en paranormale verschijnselen als dansende stoelen en rammelende kristalglazen.

Edwin wint nooit van die geslepen Oranjes met een al even sterke doofpotcultuur als die van Rutte, die gewoon voor de camera's in de Tweede Kamer staat te liegen, zo van, niets aan de hand, zand erover, verdringen, niet roeren in giftig drijfzand.

Als een verslaggever Rutte vraagt of hij niet kan/wil bemiddelen bij de ruzie tussen de Oranjes en Edwin, speelt Rutte het dommerdje en snapt hij ineens de vraag niet, nee, want dan zou hij de problematiek bevestigen en dat had hij zojuist in de Kamer ontkend. Koppie-koppie hé, maar ondertussen inderdaad een aartsleugenaar en daarmee zijn positie als minister-president volkomen voor schut zettend.

Prins Bernhard heeft onderzoek laten doen naar Edwin, zijn ouders en zijn zussen. Conclusie: Er waren geen veiligheidsrisico's. Daar baalde Bernhard van, want hij had een bloedhekel aan die pientere adelborst, die zich via zijn kleindochter Margarita toegang verschafte tot de strategische geheimen van de Oranjes. Hij keek op Edwin neer en hij dacht dat Edwin een klaploper en een parasiet was. Een communistische spion.

Bij Pauw en Witteman zei Edwin, dat 'Trix' van de tegenwerkingen, afluisterpraktijken en achtervolgingen op de hoogte was. Prinses Beatrix, destijds nog koningin, zag de maatregelingen van haar papa als de normaalste gang van zaken.

Onder deze veldtocht van Edwin tegen de malafide zaken van de Oranjes schuilt een groter, persoonlijker drama, dat van zijn scheiding van prinses Margarita in 2006, waardoor hij zijn grootste geliefde is kwijtgeraakt, die meteen weer binnen de sterk verdedigde poorten van het Oranje-kasteel werd getrokken. Om paranoia van te worden. Daarom valt de donquichotterie van Edwin des te meer te waarderen. Maar zijn geliefde Margarita zal hij er nooit meer mee terug winnen, wat zijn tragiek onderstreept.

In zijn leenhuis in een eenzaam, Portugees landschap bestelt hij bijna iedere dag een pizza Margarita, terwijl hij vegeteert op kosten van zijn vrienden, dus dat had Bernhard wel goed gezien of in dit geval voorzien.

Schrijver: Joanan Rutgers, 5 december 2013


Geplaatst in de categorie: koningshuis

3.5 met 4 stemmen 120



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)