Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De Kruidvat Verhalenwedstrijd

Nog net op tijd zag ik de advertentie in de Kruidvat-aanbiedingenfolder. Ik had nog drie dagen om mijn verhaal voor de 'grootste schrijfwedstrijd van Nederland' op te sturen. Eerst moest ik de gratis extravoordeelkaart bij een Kruidvat-filiaal gaan halen, want dat was een vereiste. De tien beste verhalen komen in een boek terecht, waarvan 300.000 exemplaren verschijnen. De winnaar krijgt een boekcontract bij een uitgeverij. Nou, dat willen we natuurlijk allemaal wel.
Het thema was l e f in de breedste zin van dat woord. Verder konden de mensen op jouw verhaal stemmen, dus zou ik sowieso qua score geen indruk maken.

Nou ben ik al een redelijke tijd met een serie prozagedichten bezig, die over een fictieve Casanova gaan, die steeds weer met iemand dineert op één van zijn honderden kastelen wereldwijd. Literatuur is herkauwen en ik heb dan ook al heel wat herkauwd op voor de liefhebber Ik dicht.nl, maar gezien het feit, dat het procedé mij inmiddels welbekend is, schreef ik 'Casanova in kasteel De Kinkelenburg', met als diner- en slaapgast niemand minder dan de lieftallige, mooi gestroomlijnde Carice van Houten. Het gaat er weer ruig aan toe, maar op de Kruidvatsite (www.jouwverhaal.nl) zijn bij alle verhalen slechts de eerste 500 woorden in beeld te zien.

Ik keek onlangs even of er al iemand op mij gestemd had en tot mijn grote verbazing was er één keer op mij gestemd door ene Tatiana Lief, wat inderdaad lief van haar was. 'Zo, mijn stem heb je binnen!', schreef ze. Ik klikte nog wat rond en ineens zag ik dat Tatiana Lief diegene is, die qua stemmenaantal op nummer één staat en dat ze in feite Tatiana Te Meij heet. Kijk, zo kan één stem ineens veel vreugdeklokken doen luiden, want zie eens aan wat voor stem! Word je als kluizenaar zomaar een beetje meegetrokken met iemand, die een sociaal netwerk heeft, waar de meesten niet aan kunnen tippen!

Overigens is Tatiana's verhaal autobiografisch, aangrijpend, helder geschreven en moedig en levenskrachtig. De moeite waard om even naar door te klikken. De stemming en de inzendingstijd zijn inmiddels gesloten.
Ik kom er alleen op terug als mijn extreme Spielerei-verhaal beet heeft. Tatiana gun ik dat uitgeverscontract van harte, ook omdat ik wel een bestseller voor mij zie aangaande haar biografie.

Schrijver: Joanan Rutgers, 11 januari 2014


Geplaatst in de categorie: bedankt

3.1 met 8 stemmen 605Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Tatiana te Meij
Datum:
25 februari 2014
Ik moet nog 1 ding kwijt..
Hoe eerlijk kan een wedstrijd nog verlopen als hij gehackt is geweest?
Lees onderstaande tekst..

"Eerste 2 winnaars bekend!

Schrijfwedstrijd 'Jouw verhaal' is een groot succes. Veel dank voor alle mooie inzendingen en de vele stemmen die zijn uitgebracht op de finalisten.

De jury kiest de 8 beste verhalen. Samen met de 2 verhalen met de meeste stemmen zullen deze worden gebundeld in een boek.

Het team van 'Jouw verhaal' heeft geconstateerd dat de site van Jouw verhaal is gehackt. Inmiddels hebben wij alle nepstemmen uit het systeem verwijderd. Hieronder vind je een eerlijke en zuivere uitslag.

De twee finalisten met de meeste stemmen die gegarandeerd zijn van een publicatie in de verhalenbundel van Jouw verhaal zijn:

1. Marieke Damen – Waanzin
2. Jenneke van Genechten – Bestemming onbekend

'Jouw verhaal' feliciteert deze eerste 2 winnaars!

Benieuwd naar de 8 verhalen die door de jury zijn gekozen? Houd deze website in de gaten! Vanaf nu worden er iedere twee weken 2 winnaars bekend gemaakt!"

- Ze hebben "alle nepstemmen uit het systeem verwijderd".. hoe weten zij nu welke stem nep is, is mijn vraag dan..
Ben blij dat ik niet door ben naar de volgende ronde, ik hou namelijk niet van onrecht!

Succes Joanan Rutgers met het schrijven van je boeken.
Naam:
Tatiana te Meij
Datum:
25 februari 2014
Hoi Joanan Rutgers,

Bij toeval kom ik op deze link terecht en lees met open mond en vol verbazing bovenstaande tekst.
Wat fijn dat je mijn stem zo hebt gewaardeerd.
Het was voor mij een kleine moeite om jou mijn stem te geven, tenslotte puilde ik boven alle anderen verhalen uit met mijn aantal stemmen die ik d.m.v. mijn sociale netwerk waaronder vrienden, familie etc. heb gekregen en vond ik jouw verhaal prettig om te lezen maar veel te kort!
Dat ik niet door ben naar de volgende ronde is dan ook voor velen onbegrijpelijk geweest, er zijn zelfs vrienden die dan ook contact hebben opgenomen d.m.v. e-mail met Jouwverhaal.nl maar dit alles mocht niet baten.
Ik heb er vrede mee en ben van mening dat het alles behalve eerlijk is verlopen. Ach, gedachten op nul en verstand op oneindig is tevens de titel van het boek dat ik misschien ooit zal gaan schrijven. Soms komt er iets op je pad waarvan je denkt: dit is een kans, zo ook de gedachte bij Jouw verhaal.nl maar helaas!
Dat ik nu dit stukje tekst op een doordeweekse dag en dan ook nog zo laat op de avond heb mogen vinden is geen toeval. Maar iets wat weer zo heeft mogen zijn.
Ik bedank je dan ook van HARTE voor de mooie woorden die je over mij schrijft. Je raakt me, het voelt goed te weten dat mijn éne stem ineens veel vreugdeklokken doet luiden, en dat ik bij jou als "kluizenaar" toch die lach op het gezicht heb mogen en kunnen toveren.
Zo is MIJN VERHAAL niet voor niks geweest. Dank je bij deze..
Lieve groetjes, Tatiana
Naam:
J.de Groot
Datum:
22 januari 2014
Een mens kan van standpunt veranderen.
zie...deze reactie, maar moet kunnen!

Naam: Joanan Rutgers
Datum: 02-01-2014
Bericht: Publicatiestrategieën leveren geen betere boeken op, de betere boeken ontstaan uit ware diepgang en literaire bevlogenheid en kunstzinnigheid, niet uit goedkope manieren van zelfpromotie en het botweg nabootsen van populaire bestsellers!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)