Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Wraak

Achter mijn huis zijn weilanden en het uitzicht is ver bij helder weer. Ik was op weg naar het bos. Onderweg nam ik plaats op een bank om even te rusten. Ik schrok van een donkere wolk die plotseling aan de hemel verscheen en in die wolk zag ik als een cirkel vuur om een menselijk gedaante. Verder lopen naar het bos dorst ik niet, misschien vergaat de aarde, dacht ik. Het zweet brak mij uit en ik was weer op weg naar huis. Mijn hart bonsde in mijn keel.

Ik had voor onderweg een sinaasappel meegenomen. Gauw pelde ik die en at de partjes snel achter elkaar op, dan heb ik die vast gehad mocht de aarde veranderen in vuur. Opeens hoorde ik ook gedonder. Zou Jezus Christus toch vanuit de hemel terugkeren naar onze wereld. Zoiets had ik wel eens gelezen in de bijbel.

Er zou dan een nieuwe wereld komen, waar geen kogels mensen en dieren zouden doden, de blijde boodschap zou verkondigd worden. Ik moet het eerst nog zien. Dan zou wraak nemen ook niet meer mogen, maar gisteren sprak ik boer Jan verderop, die van boer Piet drie kalkoenen had gestolen en op zijn beurt pikte Piet weer twee geiten van Jan. Dat is stelen van elkaar en wraak nemen, twee zondaars.

Ik wist dat beide mannen gelovig waren en het rare vond ik, dat Jan aan God gevraagd had in een gebed of hij wraak mocht nemen. Ik zei tegen hem, dat je zelf geen wraak moet nemen wanneer je onrecht is gedaan, want de lieve Heer straft onrecht. Ik schrok van mijn eigen woorden, want er is veel onrecht op deze aarde en al heel lang.

Wanneer straft God nou eens? Dat dacht ik toen ik die donkere wolk zag aan de hemel. Nu zou het gaan gebeuren, het was maar droom van mij. Het onweer dreef weg en de gedaante zag ik niet meer.

Schrijver: kees niesse, 19 februari 2014


Geplaatst in de categorie: heelal

4.0 met 3 stemmen 250Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Kees niesse
Datum:
23 februari 2014
Email:
c.h.niessekpnplanet.nl
Hallo Joanan, Inderdaad is God een God van liefde, maar zijn tien geboden worden gesaboteerd door de mensheid en dat doet de duivel.
Begrijp mij goed, ik ben niet godsdienstig en of God echt bestaat heb ik twijfels over, maar ik heb wel het prachtige boek de bijbel gelezen. Zou God geen spijt hebben gehad de mensen te hebben geschapen, want die werden al meteen agressief om een stukje land en sloegen elkaar de hersens in. Miljoenen mensen zijn gedood door miljoenen mensen. Zes miljoen joden vergast. Dat moet God gezien hebben, maar Hij deed er niks tegen en deze moorden vergeven lijkt mij vreemd, maar God is volgens jou een alles vergevende God.
Ook heeft de Lieve Heer zijn zoon Jezus Christus gestuurd om de zonde van de mens te vergeven. Ik zie dat niet gebeuren. Er zijn voorbeelden, dat het niet zo is. De mens gaat gewoon door zondaar te zijn, maar echte lieve mensen zijn er natuurlijk ook. Bedankt voor je reactie.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 februari 2014
God is een God van Liefde en geen Wrekende God met Strafmethoden. God is een Vergevende God en geen God, die misstappen met zweepslagen beantwoordt. Zij/Hij is de Alles Vergevende en dat maakt Haar/Hem nu juist tot God, daar de meeste mensen zich zoiets niet kunnen voorstellen, laat staan er naar leven. De Opgestane Christus is allang terug gekeerd, we zijn alleen erg traag in ons afstemmingsvermogen!... Heb je die enorme sinaasappelboom in je achtertuin al gezien?...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)