Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Oegandese homofobie

Ik was lichtelijk geschokt, 'lichtelijk', omdat ik de persoon in kwestie niet serieus kan nemen. Ik keek naar een fragment uit de schitterende documentaire 'Out There' van de hoogbegaafde Stepen John Fry (1957, Londen), die een moedig gesprek voerde met de Oegandese, anti-homo minister van Integriteit Simon Nukodo, die werkelijk alle planken missloeg.

De elegante Stephen, uiterlijk een mix van Oscar Wilde en Elly de Waard, kruiste superbe de degens met de ouderwetse, oogklepkijkende, discriminerende politicus, die zichzelf enkel wist te verdedigen met de opgedrongen meerderheidsidentiteit van zijn land.
'Als je in mijn land homoseksuele handelingen verricht, dan zal ik je arresteren!', zei de dikke bullebak, die ook nog beweerde, dat het verkrachten van vrouwen een hetero-seksuele handeling is, die minder erg is als homoseksualiteit.
'Daarom is hetero-seksualiteit gevaarlijker dan homo-seksualiteit!', reageerde Stephen woedend en terecht.

Die Oegandese homohaat en homo-angst komt de heren politici alleen maar goed uit, omdat het stemmen trekt, zodat ze hun machtspositie én vette salarissen kunnen behouden. Stephen had eveneens verbeten gesprekken met Jair Bolsonaro in Brazilië en Vitaly Milonov in Rusland. Ik heb in de afgelopen jaren nog nooit zulke onthullende en meeslepende filmbeelden gezien. Een aanrader voor iedereen, die het nog niet gezien heeft! De belachelijkheid van de getekende anti-homowet in Oeganda wordt meesterlijk onderstreept.

En dan te bedenken dat Stephen er allang niet meer had kunnen zijn, want hij overwoog in 1995 al suïcide en hij deed meerdere pogingen tot zelfdoding. De arme man wordt namelijk geteisterd door een manisch-depressieve stoornis, waarvoor hij sinds kort medicijnen slikt, die hem stabiel houden. In 2012 nam hij nog een overdosis drugs en wodka, wat hem vier gebroken ribben opleverde.

Ik ben net als hij tegen elke vorm van georganiseerde religie, vaak de oorzaak van homohaat en meerdere psychische stoornisbeelden. Het vooroordeel dat homo's anale seks hebben is een fabeltje, want dat komt maar zelden voor. Verder word je als homo geboren, ook iets wat tegenstanders maar niet willen verkroppen. God is net zo goed homo, transgender, fetisjist, SM-er, plassexer, prostituée, wurgsexer, travestiet en a-seksueel. God is de som van alle seksuele geaardheden. Check It out!

Voor mij is Stephen Fry de universitair onderlegde incarnatie van Oscar Wilde en vecht hij met zijn middelen tegen de bekrompen, ongestudeerde, bevooroordelende, door religie verdorven, vals-arrogante, intens stupide, opnieuw in werking gestelde, middeleeuwse inquisitie-methoden tegen een totaal onschuldige vorm van seksualiteit. De satanische kick van heksenvervolging! Vele vermoorde, zogenaamde heksen waren mensen, die leden aan schizofrenie, borderline en manische depressie. Jezus zei dat we de ander moeten liefhebben als onszelf. De ander, ook de denkbeeldige vijanden en de anderen, waar je zo'n vreemde, geïndoctrineerde, liefdeloze moeite mee hebt. De ultieme ander is de Eeuwig Andere. Denk daar maar eens over na, Oeganda, Nigeria, Brazilië, Rusland, India etcetera.

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 februari 2014


Geplaatst in de categorie: idool

2.8 met 4 stemmen 107Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Len Cornelis
Datum:
28 februari 2014
Mooie en klemmende oproep van Joanan. Vooral laatste twee tekstblokken zorgen mogelijk voor pijnlijke schenen bij aantal lezers.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)