Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het Panama-tragedie blijft mysterieus

De Amersfoortse vriendinnen en knappe, oerlieve jongedames Kris Kremers en Lisanne Froon zijn inderdaad in het Panamese oerwoud tragisch om het leven gekomen. Er is een DNA-match met enkele overblijfselen en dus is alle hoop vervlogen. Geen ontvoering, geen seksslavinnen in een naburig land, wat nog hoop op bevrijding kon opleveren.

De zoektocht naar de ware toedracht van hun overlijden wordt volop voortgezet, al komen Kris en Lisanne daarmee niet terug, men wil de waarheid weten, weten wat zij in de laatste uren van hun leven hebben moeten meemaken. Zijn zij door wilde beesten aangevallen of door hoog water meegesleurd? Overvallen en vernietigd door natuurgeweld?

Het ergste scenario is, dat ze door psychopathische wreedaards zijn verkracht en vermoord, wat hun tragedie nog erger zou maken, dus laten we hopen, dat dat niet het geval is geweest. Zo ja, dan ontkomen de moordenaars niet - als de politie haar werk met succes doet - aan hun aardse straf.

De menselijke resten van Kris en Lisanne zijn 50 kilometer vanaf hun woonplaats Boquete gevonden. Ze zijn hoogstwaarschijnlijk verdwaald en in zwaar weer terecht gekomen en verongelukt. Alleen het Pianistapad kent de ware toedracht, maar zwijgt in alle talen. Wat er ook is gebeurd, het vreselijk pijnlijke gevolg blijft hetzelfde.

Van het bijeengebrachte onderzoeksgeld kan deels een waardig monument voor hen worden opgericht, lijkt mij. De hulpverleners in Panama hebben hun uiterste best gedaan, waarvoor dank. Misschien komt dat wat hen werkelijk is overkomen vroeg of laat te voorschijn.

Ooit zag ik ergens in Amsterdam de tekst 'True angels leave early' staan. Ik vond en vind dat een prachtige troostzin, ook al wil je juist die engelachtige mensen het liefste bij je houden. Het leven is ergens ontzettend wreed, maar wij kunnen maar ten dele achter de coulissen kijken.

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 juni 2014


Geplaatst in de categorie: liefde

5.0 met 4 stemmen 1.630Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J. de Groot
Datum:
28 juni 2014
Eens met Mohair!
Naam:
Mohair
Datum:
27 juni 2014
Email:
louismonique4gmail.com
Wat schrijf je dat hartverscheurend mooi op! Goed verwoord.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)