Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Sanseveria

Sansevieria is even weg geweest van het kantoor. Na een mislukte poging om een ander soort kantoorplant te introduceren (deze overleefde de barre omstandigheden niet), is deze plant geherintroduceerd in zijn vertrouwde bak. Het is een sterke plant die minimale zorgen vereist. Hij is niet duur. Hij is echt (niet van plastic). Het is een plant die, als je hem een beetje verwaarloosd, het zelfs beter gaat doen. En pot je hem in een moderne plantenbak heb je meteen een trendy kantoor.

Uit een onderzoek blijkt dat deze plant zelfs bijzonder goed in staat is om vooral na zonsondergang zuurstof aan te maken, zo draagt hij bij aan een gezond leefklimaat in het kantoor. Belgen noemen deze plant vrouwentongen. Maar dat kan ik niet helemaal plaatsen.

Wat me opvalt is dat deze overlever eigenlijk nooit bloeit. Ik heb even gegoogled en komt tot de conclusie dat deze plant eigenlijk wel tot bloei kan komen. Kennelijk moet, om dat te bereiken, er nog wel wat meer water door de Maas stromen.

Mijn economieleraar zei eens hoe belangrijk het is om ten alle tijden een bloemetje (bloei) in huis te hebben. “Dat is wel de allerlaatste post waarop je bezuinigd”, oreerde hij. Ik zal het nooit vergeten. Ik denk dat als de sanseveria op kantoor tot bloei zou kunnen komen de rest namelijk vanzelf volgt.

Voor op de korte termijn moeten er, denk ik, her en der al toch al bloemetjes worden geplant die wat sneller tot bloei komen. Maar wat zou het mooi zijn, nu hij er toch al staat, als de sanseveria ook tot bloei komt op dit kantoor. Want zonder bloei is er zeker geen vrucht. Het blijft belangrijk ieder jaar weer te oogsten. Beetje water, wat aandacht, daglicht en vooral niet vergeten zo af en toe, misschien soms al in het voor, al wat bij te mesten.

Met andere woorden: zorg met elkaar voor elkaar. Aldus de economieleraar. Dan komt het helemaal goed.

Schrijver: Silver, 25 juni 2014


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.0 met 1 stemmen 83Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)