Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Enigma

Enigma betekent in het Grieks: raadsel. Het is dan ook een toepasselijke naam voor de Duitse band Enigma, die van 1990 tot 2003 bestond. Hun muziek is mysterieus, vol mystieke teksten, Christus-symboliek, boeddhisme, met gregoriaanse gezangen, een zware bastoon, een lekkere beat en fluisterende zang van met name Sandra Ann Lauer, in 1962 geboren in Saarbrücken.

Sandra was van 1979 tot 1985 de zangeres van de groep Arabesque, waarmee ze vooral in Japan succes oogstte. In 1985 had ze een wereldhit met '(I'll never be) Maria Magdalena', wat in 21 landen op nummer 1 stond. In 1988 trouwde ze met de Roemeense producent Michael Cretu en in 1995 kregen ze samen een tweeling, Nikita en Sebastian. In 2004 zijn Sandra en Michael gescheiden en Sandra hertrouwde met de Duitse zakenman Olaf Menges. Met haar kinderen en hem woont ze op het feesteiland Ibiza.

Door 'Maria Magdalena' heb ik de betoverende stem van Sandra leren kennen en waarderen, maar sinds Enigma is ze voor mij één van de allerbeste zangeressen. Ik ontdekte eindelijk moderne muziek op Rozenkruisers-niveau. Ik was diep onder de indruk en ik ben dat nog steeds. In 'Principles of Lust' hijgt Sandra diverse keren heel aanstekelijk erotisch. 'Sadeness' is ingetogen melancholisch. 'Mea Culpa' ademt veel nederigheid. 'Return To Innocence' wijst op het onschuldige kind in ieder van ons. Er is nog zoveel meer schoons, maar ik noem tenslotte 'The Rivers Of Belief', een zeer positief lied, die de ziel verkwikt en het hart ontdooit. Bovendien zijn de videoclips adembenemend oogstrelend.

Schrijver: Joanan Rutgers, 2 juli 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

1.0 met 1 stemmen 110Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
6 juli 2014
Email:
worldpoet546live.nl
The Dream Of The Dolphin is mijn grote favoriet!
Naam:
T.Petje.
Datum:
4 juli 2014
...hoe durven ze hé
die andere inzenders,
om óók iets in te zenden: foei!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 juli 2014
Jammer dat deze hartenkreet door overproductie verloren gaat!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)