Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De "Veolia-Blues" of Het Privilege van de Masochist

Misschien bent u onder de indruk van de onmetelijke, gigantische afmetingen van de kosmos. Ik kan u echter verzekeren, dat dit nog niets is, vergeleken bij de tijd, die een "Veolia"-bus gewoonlijk op zich doet wachten.
Wanneer het vehikel uiteindelijk voorrijdt, bent u, arme passagier, overgegeven aan de rijstijl van de chauffeur.
In de handen van sommigen van hen is het voertuig een luxe karos, die voortglijdt over het wegdek. U waant zich in een Mercedes of Bentley! Minder vaardige chauffeurs echter geven u het gevoel of u zich bevindt in een slecht geconstrueerde cake-walk die zich hotsend en botsend voortbeweegt, zodat u na afloop gegarandeerd toe bent aan een psychiatrisch consult. Bovendien wordt de rit talloze malen onderbroken voor de alom aanwezige stoplichten, waarvoor de automobiel schokkend halt houdt. Hierdoor wordt ook nog eens het tijdstip van aankomst op uw bestemming aanzienlijk vertraagd, zodat u geacht wordt wel zeer ruim in uw tijd te zitten.

De prijs van dit alles? Als u geen OV-chipkaart bezit, kost een dagkaartje 5 Euro 50 en hiervoor mag u het genoegen smaken aldus vervoerd, c.q. getergd, gemarteld en gekweld te worden. Maar dit mag u niet te vaak doen, want anders komt razendsnel de bodem van uw werklozen-budget in zicht.....

Schrijver: I. Broeckx, 9 juli 2014


Geplaatst in de categorie: verkeer

4.0 met 1 stemmen 127Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)