Inloggen
In de loop van 2020 wordt de site Nederlands.nl (incl. de bijbehorende domeinnamen) ter overname aangeboden door de eigenaar/hoofdredacteur, die in maart 2020 de mooie leeftijd van 77 jaar bereikt en graag de site ter overname aanbiedt aan een persoon, bedrijf of instelling, die de site verder wil uitbouwen.

Men kan met hem hierover in overleg treden via mostertman@nederlands.nl

voeg je hartenkreet toe

tabblad: hartenkreten

< vorige | alles | volgende >

hartenkreet (nr. 2745):

Religie maakt meer kapot dan mij lief is

Foute titel, ik weet het. Religie maakt namelijk alles kapot, mijn lief vluchtte in de droomwereld van Boeddha omdat zij mijn realiteit niet aan kon. Een gekregen beeld was belangrijker dan de werkelijkheid die ik haar kon bieden. Ongelovig, intens jammer, een verloren ziel.

Ga weg, bekeer je, sterf. Drie alternatieven, mede mogelijk gemaakt door religieuze idioten met wapens. Wees gegroet Maria. Jezus Christus heeft er een zooitje van gemaakt, zijn gelijken zijn geen haar minder. Gelovig, intens jammer, ik ben er kapot van.

Duintop, de bloedrode zon staart mijn ogen achter schuimwit rollende golven. De rust die daar vanuit gaat, even alleen met mezelf. Een meeuw schreeuwt schitterend en vliegt in vrijheid.

Schrijver: randverschijnsel, 23 aug. 2014


Geplaatst in de categorie: vrijheid

3,6 met 14 stemmen 295Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:J.de Groot
Datum:23 aug. 2014
Bericht:Zoiets komt in mij op...

- Duin zitten
oneindig een blik op de zee
alles weglaten, alleen, ik -

Naam:Jennifer
Datum:23 aug. 2014
Bericht:Mijn Hemel....

Naam:Joanan Rutgers
Datum:23 aug. 2014
Bericht:Weg met alle religiewaanzin! Knap werk, maar daarmee zijn we er nog niet, want veel, heel veel goddeloze mensen vinden geen zielvrede bij een harmonieuze, vliegende meeuw, want die willen nog steeds hun soortgenoten dood maken, omdat die zich anders gedragen dan hun! Dat zijn dus loslopende, psychiatrische patiënten met dodelijke wapens in hun misvormde klauwen! Die herriemakers weten alle aandacht op hen te vestigen, terwijl ze dat om hun inhumane misdadigheid totaal niet verdienen. Ik weet, dat er veel meer mensen zijn, die in stilte en in nederigheid zeer humaan leven en veel goeds doen! De brutalen hebben dan de halve wereld, de liefdevollen hebben eens voorgoed de hele wereld!...


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)