Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Wat is er toch aan de hand met Jessica Durlacher?

Ik keek net naar de laatste uitzending van Knevel & Van den Brink en Jessica Durlacher was één van de gasten.
De andere vijf gasten wisten nog te lachen, maar Jessica's gezicht stond de hele tijd op onweer en eschatologisch doemdenken. Ze zat naast die lange boom van een Jeroen Pauw, waardoor haar toch al kleine en fragiele gestalte extra benadrukt werd. Ze was uitermate onzeker en ze friemelde met haar piekharen. Heeft ze last van overgangsverschijnselen of botert het niet meer zo tussen haar en haar echtgenoot Leon de Winter?
Ze sprak over haar vakantie in Israël, terwijl de Hamas-kleuters aan raketje-schieten deden en zij na tien minuten eten moesten schuilen.

Ik vond haar mager geworden en met een tamelijk depressieve uitstraling. Ze mengde zich niet uit zichzelf met de andere gesprekken en ze zat daar maar wat zielig en verlaten met haar glas witte wijn. Als ze wel wat zei, dan schrok ze van de antwoorden van anderen en schoot ze zenuwachtig en onzeker in haar doorzichtige schulp. En ze bleef maar zo droevig kijken. Ik kreeg zin om haar te omarmen.
Die domme, oppervlakkige, always-happy-christen Andries had haar moeten vragen of het wel goed met haar ging. Nu blijven we met vele vragen achter. Zal het daar in haar Bloemendaalse woning wel goed met haar gaan? Heeft ze een writer's block? Moet ze aan de anti-depressiva? Staat haar huwelijk op springen?

Hopelijk heeft ze gelijk een afspraak met Jeroen Pauw gemaakt en durft hij wat dieper op haar in te gaan. Nu lig ik weer te woelen in mijn bed, omdat ik me zorgen over haar maak, wat hopelijk helemaal niet nodig is en wat ik mezelf vast allemaal inbeeld, maar toch, ze keek zo verdomde somber!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 30 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: verdriet

2.5 met 4 stemmen 117Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)