Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Flower-power

Eens was ze mijn vriendin: Lisa met de vaalblauwe jurken; Lisa met de elegante spijkerbroeken, omcirkeld door een oranje, geweven ceintuur, waarin ze heupwiegend voortschreed als een mannequin; Lisa met de dertien vrienden die ze beurtelings trakteerde op muziek van Leonard Cohen, citaten van Hermann Hesse, goedkope wijn en wierook en die ze tenslotte haar frêle lichaam aanbood.

Ze woonde in een krot waarvoor de benaming "woning" te goed was; ze was een jaar au-pair geweest in de Verenigde Staten, waar ze een ongelukkige liefde had opgedaan voor Jim en nu was ze mijn medestudente (en blokten we samen op sociale- en ontwikkelingspsychologie, persoonlijkheidsleer en fysiologie).

Waar zou Lisa nu zijn? Is ze professor of therapeute, is ze bezig aan haar derde huwelijk, gaan haar kinderen binnenkort het huis uit? Denkt ze nog ooit aan haar oude kameraad, aan haar vriendin, die, veel minder succesvol, mijmert over de voorgoed vergleden jaren van haar jeugd?

Schrijver: I. Broeckx, 13 september 2014


Geplaatst in de categorie: vriendschap

3.0 met 2 stemmen 75Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
13 september 2014
Ze glippen allemaal weg. Doet me denken aan Bette Midler, die Janis Joplin speelde in 'The Rose' en aan het einde van de film zei: 'Where is everybody?' en daarna dodelijk ineen zakte.
Een van de meest tragische filmmomenten, die ik ken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)