Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

DOLFIJNTJE FOPPE

op zondagmorgen werd dolfijntje foppe wakker in het zwembad van mevrouwe vis zijn verzorgster. Hij kon geen kant op want hij zat in een dierentuin rondjes te zwemmen en had de hele week met de bal geflipperd met zijn begeleidster die hem altijd lekkere haringen gaf.
Maar op zondag had hij daar geen zin in. Lusteloos lag hij wat te dromen over grote oceanen vol met dolfijnen en zijn moedertjedolfijn die hij miste maar hij had tenminste zijn verzorgster nog maar dat was een mens en daar kon hij niet mee praten want dat kon hij niet want hij kon niet anders dan zwemmen en eten en niet slapen en was in gevangenschap.
Daarom miste hij een vriendje want hij was de enige dolfijn hier de andere waren andere vissen en zeehonden die waren trouwens ook wel aardig en speels en jong, zijn begeleidster was zwemjuf geweest en wilde nu met dieren zwemmen en zo kon het gebeuren dat zij op zondag samen gingen zwemmen en dat kon de dolfijn beter dan de badjuf want dat was een mens maar wel lief en zo trokken zij baantjes en waren twee vissen in een zwembad en heel alleen.

Schrijver: foppe oostenbrug, 13 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 5 stemmen 151Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
foppe oostenbrug
Datum:
14 oktober 2014
goede reacties op een simpel verhaaltje
groet fop
Naam:
J.de Groot
Datum:
13 oktober 2014
Vriend Foppe, je weet wat ik wil zegge hé...
weer goed gedaan!
Knipoog Joke.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
13 oktober 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Foppe, ik lees veel lagen in je verhaal, lagen van emotie, lagen van hoe we met elkaar en met dieren omgaan, lagen van hoe je als dier en als mens je voelt.

Zoals de dolfijn zich voelt, gevangen en alleen, zo kunnen wij ons ook voelen, en wat moet je dan..
dan ben je blij om even met iemand anders te zwemmen, en ben je samen alleen.

Dat was één van de lagen die ik in je verhaal las, maar er zijn er nog zoveel meer.
Dit is zo'n tekst waar je steeds weer iets anders in kunt lezen, net als een schilderij waar je naar kijkt, en steeds weer iets anders ziet.

Mooi gedaan.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)