Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Water

Zwevend in de wolken terwijl de heuvels van Lloma Prieta mij omarmen. De oude man kuste mij op mijn voorhoofd ten teken dat zijn volk mij had opgenomen. Hij wees opgewonden in de verte en vertelde mij in zijn eigen taal hoe het water de dorre woestenij in groene vruchtbare vlakten veranderde. Water, zo zei hij kwam altijd bovendrijven en verdronk nooit. Waarna hij naar mij wees.

Ashani glimlachte naar mij terwijl zij aan het vervagen was. Zij heeft mij onderwezen dat ik altijd naar mijzelf moet terugkeren en nooit bang moet zijn om zwak te zijn. Ik mag ook nooit te trots zijn om sterk te zijn. Luister naar de wind fluisterde zij terwijl zij meer en meer vervaagde. Altijd naar jezelf luisteren. Nooit naar anderen vertelden mij haar lippen. Ze vertelde mij dat ik er klaar voor was om haar gave door te geven aan iemand die na lange tijd terug was gekeerd in mijn leven. Haar koesteren, begeleiden en onderrichten is je taak, zei mijn Ashani met een knipoog waarna zij verdween. God, hoe ik van dat wezen heb gehouden.

En zo kabbelt de beek verder, uitmondend in een rivier want water vergaat nooit. Men kan water proberen te vervuilen maar er zullen altijd reine elementen aanwezig zijn.

En zo neem ik haar bij de hand en koester, begeleid en onderricht ik haar in de gave die Ashani haar heeft toebedeeld. In je hart kijken en naar jezelf terugkeren. Weg van anderen die je hun wil proberen op te leggen. Water kan nooit worden tegengehouden door hen die denken dat zij een ketting zijn. Water kan nooit gemanipuleerd worden omdat er altijd een onderstroom zal zijn die sterker is dan wat dan ook.

En zo zal water altijd nee zeggen tegen droogte.

Schrijver: aqua, 17 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.6 met 5 stemmen 100Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)