Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Karma

De dakloze had honger. Hij had al twee dagen niets gegeten. Opeens stond er een dikke man voor hem die in een vette hamburger beet. De rotzooi droop langs zijn kin terwijl de hongerige dakloze begon te huilen van ellende. “Tja, had jij nu ook maar zo een heerlijke hamburger met alles erop en eraan, maar die heb jij lekker niet. “ schaterlachte de dikzak die de truck die hem morsdood reed nooit heeft zien aankomen toen hij de straat over probeerde te steken.

Hij besodemieterde zijn vrouw bij iedere mogelijke gelegenheid die zich aandiende. Zijn vrouw had dat maar te slikken. Net zoals hij nu iedere dag hele cocktails van pillen had te slikken omdat hij die ziekte had opgelopen met dank aan een van die vele nachtvlindertjes die hij iedere nacht versierde.

Gebeurt dit nu echt? Zong de roodharige met die mooie groene ogen mij toe. You bet your sweet ass it does.

De macho pestte zijn collega op het werk wanneer hij maar kon. Hij kleineerde die arme ziel bij iedere gelegenheid die zich aandiende. De gepeste collega kon geen ontslag nemen. Sinds de dood van zijn vrouw moest hij helemaal alleen zorgen voor de vijf kinderen. Op een dag liep de macho door een van de steegjes op weg naar huis. Om een lang verhaal kort te maken: de macho zat op gegeven moment op zijn knieën in de loop van een pistool te kijken terwijl hij huilend smeekte en jammerde om zijn leven, zijn broek nat van zijn eigen urine.

De roodharige met de mooie groene knipoogt naar mij omdat zij net als ik denkt. Ik denk namelijk dat mensen van nature slecht zijn.

Net zoals die kerel die zichzelf kopschopper noemde en weerloze slachtoffers tegen het hoofd bleef schoppen tot zij invalide waren. In de gevangenis was hij de hoer van het cellenblok. Net zoals hij geen medelijden met de hoofden van zijn slachtoffers had hadden zijn medegevangenen geen medelijden met zijn achterste.

De man was zijn hele leven beul geweest. Hij had in de VS talloze doodsvonnissen in naam van zijn staat uitgevoerd. Dodelijke injecties waren in zijn staat de gangbare methode om veroordeelden van hun leven te beroven. Maar de beul vond dat niet genoeg. Hij stelde de injecties op zo een manier samen dat de veroordeelden nodeloos lijden moesten. Net zoals hij nu meer en meer uitteerde door die enge ziekte. Langzaam maar zeker. Zeer langzaam maar zeker.

Alles komt terug. Als een boemerang. Krijg wat je geeft en geniet. Of niet…

Schrijver: aqua, 31 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.0 met 2 stemmen 126Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
3 november 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Houd de wet van drie in ere
Driemaal zullen je daden wederkeren
Leer deze Wet en leer hem goed
Dat je wat je zaait, ook oogsten moet

(Wet van drie, Wiccawet)
Naam:
aqua
Datum:
31 oktober 2014
Mijn beste Joanan, dank voor je reactie. Ik stel het altijd op prijs wanneer iemand op mijn werk reageert. Zelfs wanneer de reactie negatief zou zijn hetgeen nu dus niet zo is. Ik ben wat men een ghostwriter noemt. Dit stuk heb ik voor iemand in het buitenland geschreven. Ook ik ben van mening dat de mens van nature goed is maar door allerlei omstandigheden slecht wordt gemaakt. Of liever gezegd de verkeerde keuze maakt. Want je hebt gelijk. Iedereen heeft de keuze tussen het goede en het kwade. Nogmaals bedankt voor je reactie.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
31 oktober 2014
Ik ben van mening dat de mens van nature (dus kersvers uit de godenwereld!) goed is, maar wordt verpest door een slechte opvoeding, incluis geestelijke/fysieke mishandeling, milieu, pijnlijke, onverwerkte tegenslagen en boosaardige invloeden.
Ik geloof in het naturalisme en empirisme. Daarbij geloof ik in de vrije keuze, hoezeer een mens ook getraumatiseerd is. Ik ben het wel eens met je visie op het karmische boomerangeffect.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)