Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Lykke Li - I Follow Rivers

Li Lykke Timotej Svensson Zachrisson, beter bekend onder de artiestennaam Lykke Li, is geboren op 18 maart 1986 in Ystad, Zweden. Haar vader Johan Zachrisson is een muzikant en haar moeder Karsti Stiege is een fotografe.

Lykke woonde tot haar zesde in Stockholm en daarna vijf jaar op een hoge berg in Portugal. Ze woonde in Lissabon en in Marokko. 's Winters verbleef ze in Nepal en India.

Op haar negentiende ging ze naar New York City, waar ze als hiphop-artieste wilde doorbreken. Na drie maanden was ze terug in Europa, maar in 2008 ging ze weer terug naar New York City om daar haar debuutalbum op te nemen.

In 2008 verscheen haar eerste album 'Youth Novels', met 'I'm Good, I'm Gone'. Ze is o.a. beïnvloed door Neil Young, The Velvet Underground, This Mortal Coil, Beach House en Leonard Cohen. Lykke doet aan Transcendente Meditatie.

In 2011 verscheen haar tweede album 'Wounded Rhymes', met haar megahit 'I Follow Rivers', wat later is gecoverd door de Belgische rockband Triggerfinger, waardoor velen het veel zuiverder origineel van Lykke niet kennen.

Op haar tweede album staan o.a. ook de hoogst indrukwekkende songs 'I Know Places' en 'Sadness is a Blessing'. Haar songs 'Possibility' en 'Gunshot' zijn ook van een grootse schoonheid. In 2013 verscheen haar derde album 'I Never Learn'.

Bij de allerbeste zangeressen, die ik ken, kan ik van elk stemgeluid genieten en wacht ik altijd vol spanning af, wanneer het instrumentale door de zangstem wordt ingevuld. Kate Bush heeft bijvoorbeeld dat betoverende charisma en Lykke Li behoort daar zeker toe. Bovendien acteert ze als een Angelina Jolie in haar videoclips.

Schrijver: Joanan Rutgers, 22 november 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 3 stemmen 85Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
22 november 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Dank dat je dit onder de aandacht brengt. Ik ken de cover goed, een van mijn favoriete songs met een prachtige tekst, die om een of andere reden altijd mijn ziel raakt. Nu ik het origineel gehoord heb, met de bijbehorende diepzinnige video, begrijp ik eens te meer waarom. Snowman and the Huntswoman. Breath of Life.

He's the message, I'm the runner
He's the rebel, I'm the daughter waiting for you

'I know places' is inderdaad ook van een wonderlijke schoonheid.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)