Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

KT Tunstall - Feel It All

De zangeres Kate Victoria Tunstall is geboren op 23 juni 1975 in Edinburgh. Haar moeder Carol Ann Orr is half Chinees en haar vader David Orr is Iers. Na achttien dagen gaf David haar op voor adoptie. Kate heeft haar vader nog nooit ontmoet.

Haar adoptievader was docent natuurkunde aan de universiteit van St. Andrews, gesticht in 1410 en daarmee de oudste universiteit van Schotland. Haar adoptiemoeder was lerares aan een basisschool. Ze groeide op in St. Andrews. Haar oudere adoptiebroer is Joe en haar jongere adoptiebroer is Daniël.

In St. Andrews ging ze naar de Lawhead Primair School en het Madras College. Daarna ging ze naar de Grammar School in Dundee, waarbij ze het laatste jaar in de Kent School in Connecticut (Amerika) verbleef, een kostschool. Ondertussen deed ze optredens als gitaar spelende zangeres. Ze was een tijd straatmuzikante in de Church Street van Burlington.

Na haar Amerikaanse avontuur studeerde ze aan de Royal Holloway University of London. Ze zat in vele bands, o.a. Oi Va Voi en de Beta Band, met Gordon Anderson. Haar lied 'Funnyman' schreef ze voor Gordon. Ze verscheen in kindershows en ze maakte soundtracks voor meerdere films.

In 2003 kreeg Kate een liefdesrelatie met Luke Bullen, de drummer van haar band.

Op 13 december 2004 verscheen haar debuutalbum 'Eye to the Telescope', met haar lied 'Black Horse & The Cherry Tree', muziek waar ik ontzettend blij van word. Ik ben dol op vrouwen met rauwe stemmen en soepele bewegingen. In 2006 verscheen haar album 'KT Tunstall's Acoustic Extravaganza' en in 2007 'Drastic Fantastic'.

Op 6 september 2008 is Kate met Luke getrouwd, Dat was naast het Flodigarry Hotel op het eiland Skye.

In 2010 verscheen het album 'Tiger Suit', met '(Still a) Weirdo' en 'Push That Knot Away'. In datzelfde jaar heeft ze haar biologische vader publiekelijk verstoten. Ze kreeg een wereldhit met 'Suddenly I See'. In 2013 verscheen haar vijfde album 'Invisible Empire//Crescent Moon', met o.a. 'Invisible Empire', 'Made of Glass', 'No Better Shoulder' en 'Feel It All'. In mei 2013 zijn Luke en Kate gescheiden.

De videoclip bij het hoogst indrukwekkende lied 'Invisible Empire' is eveneens van een hoog niveau. Ze is daarin koningin en zwaardvechtster ineen, de duistere vijand overwinnend. Toch vind ik haar lied 'Feel It All' net iets beter, met name hoe ze er in springt, zeer opmerkelijk direct kikkervel producerend pakkend. Met een prachtige, lyrische tekst en een betoverende voortgang. De videoclip is werkelijk fantastisch qua poëtisch, symbolisch beeld.

Meer verklap ik niet.

Schrijver: Joanan Rutgers, 30 november 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

5.0 met 1 stemmen 916Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Lilith de Wit
Datum:
1 december 2014
Wat een mooie romantische clip.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
30 november 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Een Hartenkreet vol muziek!

Prachtig symbolisch beeld inderdaad bij Feel it all. Bloedstollend mooi. Ik zou helaas na twee stappen al in het ravijn liggen. Ernstig geval van acrofobie. Ik hoop dat er een vangnet was bij de opnames.

Invisible Empire is inderdaad ook prachtig, muziek en video, een juweeltje.

Ik herinner me dat Black Horse & The Cherry Tree net als Suddenly I See een flinke hit was. Allebei heerlijke nummers. Muziek waar een mens van gaat dansen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)