Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Anette Olzon - Bless the Child (Live at Wacken)

De zangeres Anette Olzon is geboren op 21 juni 1971 in Katrineholm. Ze is opgegroeid in een zeer muzikale familie. Op haar achtste leerde ze hobo spelen, min of meer gedwongen door haar moeder. Ze zong in de band van haar moeder en ze won vele prijzen bij diverse talentenjachten.

Anette zat korte tijd in de coverband Take Cover en in diverse andere bands. Ze deed aan muziekprojecten en op haar 21-ste speelde ze in Helsingborg de hoofdrol in de rockopera/musical 'Gränsland'. Daarna zat ze op de Balletakademie in Göteborg.

Ze zong in koren en op bruiloften. Ze zong een duet met de Duitse zanger Michael Bormann. Ze kreeg zangles aan het Copenhagen Muziek Conservatorium en momenteel neemt ze privé-les aan de Malmö Muziek Universiteit, indien noodzakelijk.

Voor haar muziekcarrière werkte ze als fabrieksarbeidster, hamburgerverkoopster, serveerster, dierenarts-assistente, kapster en kantoormedewerkster. Ze studeerde muzikaal kunstonderwijs, psychologie, project management, leiderschap en organisatie.

Anette is beïnvloed door Natalie Cole, Celine Dion, Sharon den Adel, Simone Simons en Tarja Turunen.

In 1989 werd ze de zangeres van de classic rock band Alyson Avenue, die ook hard rock en soul speelde. In 2000 verscheen het debuutalbum 'Presence of Mind'. Op 11 juli 2001 kregen haar man Johan Husgafvel en zij een zoon, genaamd Seth. Johan is de bassist van Pain, een project van gemiste heavy metal, elektronische muziek en techno. In 2004 verscheen 'Omega'. In 2006 verliet ze Alyson Avenue.

In februari 2007 werd ze de zangeres van Nightwish. In september 2007 verscheen het album 'Dark Passion Play'. Op 30 juli 2010 werd Nemo geboren. In 2011 verscheen het album 'Imaginaerum', met 'I Want My Tears Back'. Op 1 oktober 2012 is ze bij Nightwish ontslagen. Haar persoonlijkheid botste met de andere bandleden en bleek zelfs schadelijk, volgens hen. Op 28 maart 2013 is Mio geboren.

Op 14 februari 2014 verscheen haar solo-debuutalbum 'Shine', met 'Lies'. Het weergaloze, spectaculaire lied 'Bless the Child' is van het album 'Century Child' van Nightwish. De live-versie in 2013 in Wacken is een meesterlijk eerbetoon aan het universele, vrije kind en zijn/haar rechten.

Schrijver: Joanan Rutgers, 15 december 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 1 stemmen 87Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Lilith de Wit
Datum:
15 december 2014
Floor Jansen zingt de live-versie in 2013 in Wacken. Zoals je zelf al schrijft, was Anette Olzon toen al ontslagen. Ze lijken wel veel op elkaar, qua uiterlijk en stem.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)