Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het Bambihertje

Eens kocht zij het bambihertje voor haar zoontje. Ze was gelukkig, want het kind scheen bij uitzondering te willen spelen met het opblaasbare plastic bruine hertje met de witte stippen, terwijl het al het andere speelgoed dat zij hem zo zielsgraag gaf achteloos, onverschillig en nauwelijks aangeraakt in een hoek smeet....

Nu had zij het kind blij kunnen maken, bij uitzondering. Het kind was wild en ongezeglijk. Ze wist al zo lang dat het een ondefinieerbare ziekte had. Zij alleen wist het.
Het felbegeerde zoontje dat toch nog na de dochters was gekomen, dat zij onder haar hart gedragen had, dat haar dierbaarder was dan haar eigen bloed, dat zoontje was ziek, op een vreemde manier ziel- of hersenziek; beschadigd, geschonden, gebrekkig.

Nu had zij het blij kunnen maken met de Bambi; slechts met de Bambi wilde het spelen en het speelde ermee toen de zuster van de moeder weer eens op bezoek kwam, wier achteloze, onvoorzichtige en onbeschaamde sigaret de mooie droom vernietigde; de dierbare, kostbare en boven alles gekoesterde Bambi liep leeg als een ballon door een plotselinge speldenprik en was veranderd in een nutteloos, waardeloos vod.....

Schrijver: I. Broeckx, 1 januari 2015


Geplaatst in de categorie: ouders

4.0 met 3 stemmen 116Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
3 januari 2015
Email:
hmessielive.nl
Wat een strop dat uitgerekend dat ene zo gekoesterde speelgoed het slachtoffer van een domme handeling wordt. Wat die tante ook wil, moge zij lang haar schuldgevoel houden en zich met haar neefje verzoenen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
2 januari 2015
Ik neem aan dat die stomme tante onmiddellijk met roken is gestopt en van het uitgespaarde geld een onontplofbare Bambi heeft gekocht en geschonken!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)