Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De dromenvanger

De ruimte die ik van eerdere gelegenheden ken en waarin ik ooit schrijflessen volgde, is sinds enige tijd omgetoverd tot het atelier van een bekende en bevriende kunstenares.

We waren hier samengekomen; vier kinderen en drie volwassenen en de kinderen hadden met de wreedheid die kinderen mij altijd al betoond hebben een spelletje verzonnen; ze gingen mijn leeftijd raden: "Tweeënzestig!", "Eenenzeventig!", "Achtenvijftig!"
Ik moet op hen de indruk van een aftandse vogelverschrikker, van een afgetakelde oma gemaakt hebben....

We gingen een "dromenvanger" maken; kleurige wol moest gewonden worden om een cirkelvormig plastic geraamte dat overigens opgesierd kon worden met veren, kralen en wat dies meer zij. Het moest een sieraad worden met symbolische waarde en betekenis, maar de vraag blijft; welke zijn hoe dan ook nog de etherische dromen en mijmeringen van een (en het zij met enige zelfspot gezegd...) "kleine, provinciale oude vrijster", "overjarige studente" en "amateur-journaliste c.q. columniste"?

Ik had het atelier verlaten met een ten dele fictief en ten dele op waarheid berustend smoesje en de dromenvanger siert nu een staande schemerlamp in mijn woonkamer.
Welke droom zal niettemin nog ooit in vervulling gaan voor mij?

Schrijver: I. Broeckx, 31 januari 2015


Geplaatst in de categorie: hobby

2.5 met 2 stemmen 98Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
2 februari 2015
Dat je zelf een Indiaanse dromenvanger hebt gemaakt, is op zich al zeer eerbiedwaardig. Jammer dat je jezelf denigrerend af doet als een onverbeterlijke loser. Ik hoop voor jou dat je dromenvanger je resterende leven volop veraangenaamt en verblijdt. Onderschat de Indiaanse wijsheden niet. Wieweet, lieve lady Broeckx, wat de toekomst nog voor jou in petto heeft!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)