Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een nieuwe lente met Edward Elgar......

Lang lag mijn ziel in een stoffige kast, bedolven onder nodeloze zorgen, onduidelijke tobberijen en onverklaarbare angsten.
Tot ik de CD van Elgar kocht.

Het was in dat voorseizoen van de lente waarin ons aarzelend meegedeeld wordt door de Natuur, door de in de morgen zacht kwetterende vogels en door de eerste wilgenkatjes die ons verlegen hun bloesems tonen, dat een nieuw licht zich gaat neervlijen over de aarde tijdens de langgerekte maanden die tenslotte als met tromgeschal een grandioze zomer verwelkomen zoals pages vooruitlopen in een optocht waarin op het eind de koning in al zijn majesteit verschijnt.....

Het celloconcert van Elgar opende voor mij de deur op een kier naar dit nieuwe universum van licht en warmte en wiste de tranen van mijn gezicht als zachte voorjaarsregen.....

Schrijver: I. Broeckx, 13 maart 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 3 stemmen 78Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
13 maart 2015
Elgar leed aan stemmingswisselingen, zoals bij manische depressie en borderline. Hij trouwde met ene Alice, die daarna door haar familie onterfd werd, omdat hij in hun ogen een armzalige kunstenaar was. Toch schreef hij o.a. 'Land of Hope and Glory', het Engelse volkslied, en woonde hij in de chique woonwijk Hampstead.
Toen zijn vrouw overleed aan longkanker, versomberde hij definitief. Enkele jaren later overleed hij aan darmkanker.
Dat cello-concert schreef hij na de dood van zijn geliefde vrouw. Het is dus uit een puur en bijna ondraaglijk lijden ontstaan. Mooi hoe je Elgar hiermee ontstoft.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)